Izvor: S media, 29.Mar.2013, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Standard": Kada Vučić govori o dijalogu to zvuči kao dilema iz "Fausta", kao da dve duše žive u jednom telu

Bečki dnevnik Standard ocenjuje da je kosovsko pitanje Srbiji postalo nacionalna dilema, dodajući da to najbolje odražava izjava potpredsednika vlade Aleksandra Vučića koji je govorio o "11 dana pakla" između sedme i osme runde dijaloga sa Prištinom.

"Kada Vučić govori o dijalogu to zvuči kao dilema iz "Fausta", kao da dve duše žive u jednom telu, koje žele da se odvoje jedna od druge. Jedna teži u budućnost, EU, a druga želi da ostane na Kosovu, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na svetoj srpskoj zemlji, kolevci srpstva. Obe stvari, to se sve jasnije uviđa u Beogradu, neće moći da se dobiju", konstatuje list.

Standard podseća da je deviza spoljne politike Srbije godinama bila "Kosovo i Evropa", što znači da borba za Kosovo kao neotuđivi deo Srbije i istovremeno ispunjavanje zadataka za pristupanje EU.

Brisel od Beograda sada, međutim, ne traži priznanje Kosova, ali je proces evropske integracije od strane zapada u vezi da srpskim ustupcima, koji konsolidiju de fakto nezavisnost Kosova, tvrdi list.

Dnevnik ocenjuje da je aktuelno najveći "zalog" u dijalogu Beograda i Prištine rasformiranje od Beograda finansiranih paralelnih struktura na severu Kosova.

(RTS)

FOTO: Standard, printskrin

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.