Stabilno na jugu Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 22.Avg.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stabilno na jugu Srbije

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je u ponedeljak u Leskovcu da je situacija na jugu Srbije stabilna, ali da može biti i eksplozivna zbog učestalih pretnji ekstremista iz Prištine.

"Sve vreme govorimo da je situacija na jugu Srbije stabilna, ali da u vrlo kratkom roku može da bude i eksplozivna. Ne postoje vojne pretnje, ali postoje ekstremisti, koji su se i danas oglasili u Prištini", kazao je Šutanovac.Ministar je naveo da je Vojska, u saradnji sa srpskom >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << policijom i sa Kforom na Kosovu, budna i da pokušava da predupredi "bilo kakve aktivnosi koje bi dovele do ugrožavanja bezbednosti na jugu Srbije".Dodao je da bi smanjenje broja vojnika Kfora izazvalo negativne posledice i na Kosovu. "Već četiri godine, kako sam na čelu Ministarstva odbrane, insistiram kod Kfora da ne smanjuje svoje snage bezbednosti, jer bez Kfora bi bilo teško na Kosovu i Metohiji i bojim se da bismo ušli u operacije sa velikim stradanjima", naveo je Šutanovac.Ministar je još rekao da sve lokalne samouprave na Kosovu, u kojima su srpska rukovodstva, moraju da se povinuju odlukama Vlade Srbije, kao što to, na primer, čini i rukovodstvo u Leskovcu.LESKOVAC, 22. avgusta 2011. (Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Leskovac

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Šutanovac: Na jugu Srbije mirno, ali…

Izvor: Medijski istraživački centar, 22.Avg.2011

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je danas da na jugu Srbije nema indikacija nestabilnosti, ali da situacija može biti i eksplozivna zbog učestalih pretnji ekstremista iz Prištine.. 'Ne postoje vojne pretnje, ali postoje ekstremisti, koji su se i danas oglasili u Prištini', kazao je Šutanovac...

Nastavak na Medijski istraživački centar...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.