Šta tačno piše u noti Surinama FOTO

Izvor: B92, 31.Okt.2017, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta tačno piše u noti Surinama FOTO

Beograd -- Notu u kojoj se navodi da je Vlada Republike Surinam povukla priznanje Kosova poslala je Stalna misija Surinama u Ujedinjenim nacijama.

Kako se navodi u noti, ona je upućena na adrese Misije Srbije u UN, srpskog Ministarstva spoljnih poslova, ali i kosovskom ministarstvu.

U dokumentu zavedenom pod brojem DN 171/17 se navodi da se on odnosi na notu koju je Srbija poslala Surinamu 29. jula 2016. i da "prenosi odluku Vlade Republike Surinam o povlačenju priznanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova i Metohije kao nezavisne i suverene države".

Odluka je doneta 27. oktobra 2017. godine, a i dalje se čeka na "zvanični odgovor Srbiji" od surinamskog ministarstva spoljnih poslova.

"Diplomatska nota je poslata i ministarstvu spoljnih poslova Kosova 30. oktobra, u kojoj se informiše o pomenutoj odluci", navodi se u dokumentu.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je na vanrednoj konferenciji za novinare objavio da je Surinam povukao odluku o priznanju Kosova, dok su iz Prištine poručili da je "Dačić šarlatan i da to nije istina".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta piše u noti Surinama?

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2017

BEOGRAD - Notu u kojoj se navodi da je Vlada Republike Surinam povukla priznanje Kosova poslala je Stalna misija Surinama u Ujedinjenim nacijama...Kako se navodi u noti, ona je upućena na adrese Misije Srbije u UN, srpskog Ministarstva spoljnih poslova, ali i kosovskom ministarstvu...U dokumentu zavedenom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.