Šta su dogovorili Beograd i Prišina posle 18 sati pregovora?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2016, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta su dogovorili Beograd i Prišina posle 18 sati pregovora?

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je jutros da su, posle više od 18 sati razgovora sa predstavnicima Prištine u Briselu, postignuti važni dogovori za srpski narod na Kosovo u Metohiji.

Đurić je rekao da lične karte, koje su izdale naše vlasti, slobodno mogu da se upotrebljavaju na Kosovu i Metohiji.

Postignut je dogovor o transportu opasnih materija, blokada za kamione >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prestaje u ponedeljak, 25. aprila, i više neće biti zastoja za naše kamione koji ulaze iz centralne Srbije, kao i o izborima 24. aprila, koji će biti održani po istom modelu kao i 2014. godine, uz prisustvo OEBS-a, naveo je Đurić.

On je rekao i da neće biti zabrane ulaska srpskim zvaničnicimma na KiM.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postignut dogovor Beograda i Prištine o ličnim kartama, transportu i izborima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2016

Direktor Kancelarije za Kosovo, Marko Đurić, izjavio je jutros da su, nakon 18 sati pregovora sa predstavnicima Prištine u Briselu, postignuti dogovori o ličnim kartama, prelasku kamiona, posjetama zvaničnika Srbije Kosovu i izborima...Prema Đurićevim riječima, lične karte, koje su izdale vlasti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Obe strane zadovoljne ishodom pregovora

Izvor: Danas, 20.Apr.2016

Priština, Beograd - - Zadovoljan sam ovom briselskog rundom. Ministarka Tahiri je uspela da omogući kosovskim izvoznicima da ulaze u Srbiju dok je Marko Đurić morao da se zvanično izvini institucijama Republike Kosovo za svoje nelegalne aktivnosti kako bi opet ušao na Kosovo, kaže za Danas vršilac...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.