Izvor: Arte, 14.Nov.2017, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko umetničko nasleđe na Kosovu i Metohiji

Galerija SANU obaveštava da se trajanje izložbe Srpsko umetničko nasleđe na Kosovu i Metohiji. Identitet, značaj, ugroženost, zbog velike posećenosti, produžava do 26. novembra 2017.

Do sada je tu značajnu izložbu videlo preko 46.000 posetilaca.  Trenutno je u prodaji drugo izdanje veoma traženog, sadržinski i likovno bogatog, kataloga na srpskom jeziku. Istovremeno je štampan i katalog na engleskom jeziku, koji je, takođe, u prodaji. U pripremi su još dve prateće >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << publikacije. Prva je zbornik naučnih i  stručnih tekstova Umetničko nasleđe srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Istorija, identitet, ugoženost, zaštita, posvećenih istoriji stvaranja, identitetskog profilisanja, stradanja i zaštite spomenika srpske umetnosti na Kosovu i Metohiji. U drugoj publikaciji, koja nosi naslov Crkva Svetog Đorđa u Rečanima. Crteži fresaka i arhitekture, bića objavljena naučna dokumentacija o hramu iz XIV veka, srušenom do temelja 1999. godine.  Od otvaranja izložbe, 27. septembra, Galerija SANU je otvorena za posetioce svaki dan od 10 do 21 čas. Stručna vođenja su organizovana radnim danima od 13 i 17 sati.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Arte...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SANU: Izložbu videlo više od 46.000 posetilaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2017

Izložba "Srpsko umetničko nasleđe na Kosovu i Metohiji. Identitet, značaj, ugroženost" u Galeriji SANU zbog velike posećenosti produžava se do 26. novembra, a do sada je tu postavku videlo više od 46.000 posetilaca...Trenutno je u prodaji drugo izdanje veoma traženog, sadržinski i likovno bogatog,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.