Srpski nokauti u kosovskom ringu (5): Obrazovanjem protiv straha

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2017, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski nokauti u kosovskom ringu (5): Obrazovanjem protiv straha

"Budi čovek, nisi krpa", poruka je satiričnog predizbornog spota Nenada Radosavljevića, kandidata Narodne pravde za gradonačelnika Leposavića. Ne poziva Radosavljević da se glasa za njega, već mu je, kaže za "Vesti", kampanja obrazovna i želi sugrađane da uputi kako da izađu na kraj s političkim pritiscima.

Upućuje ih, između ostalog, da na birališta ne nose mobilni s kamerom, jer onda nemaju čime da slikaju i dokazuju kako su glasali, da popunjen glasački listić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji su dobili od siledžije ispred birališta stave duboko u džep, a na ispravnom glasaju po želji. Još im otkriva da izlazeći sa birališta siledžijama namignu kako bi ih "uverili" da su uspeli, a video završava rečima: "Onda idite porodici, zagrlite ih i budite ponosni, jer niste postali krpa, već ste postali čovek!"

- Nisam slučajno to naveo i vrlo dobro sam upoznat sa svim šta se dešavalo u prethodna dva izborna procesa za parlamentarne i lokalne izbore. Nisam bio dosad, pa neću ni sada, da budem slep pred činjenicom da se vlastodršci bahato ponašaju i ponižavaju građane preko granice ljudskosti. Pokušaću da na svaki način pomognem sugrađanima da se oslobode straha - kaže Radosavljević za "Vesti".

Početkom 21. veka Radosavljević je bio vlasnik lokalne TV Mir i bivši gradonačelnik Leposavića, a danas je odbornik. Kaže da se u ljude "uvukao strah od nekakvih vrhunskih autoriteta, naravno izmišljenika, koji kao raspolažu njihovim sudbinama".

- Naš narod je dobar, ali vlastodršci ih tretiraju kao krpe. Iskoriste ih za svoje ciljeve i interese zarad ostanka na vlasti, a onda ih šutnu. Ne prihvatam da se ophode sa mnom na način na koji to čine. Trudim se da sugrađanima pomognem da se osećaju slobodnim i daću sve od sebe da im objasnim da oni koji ih sputavaju da slobodno misle i odlučuju nisu tako jaki kao što se predstavljaju - ističe on.

(1): Udarci po kičmi glasača

(2): Kriminalci u stranačkim uniformama

(3): Pokajanje kao pod indigom

(4): U politiku zbog ćerkinih suza

Radosavljevića, kojeg su politički protivnici nazivali nedićevcem, a TV kuću koju vodi "Nedovizijom", u spotu skreće pažnju građanima kako da se postave prema međunarodnim posmatračima: "Ne oslanjajte se na zaštitu stranih posmatrača, jer oni samo postoje, ali ničemu ne služe!"

* Za sve incidente u poslednjih mesec dana građani sumnjaju da su posledica zastrašivanja pred izbore
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.