Izvor: JUGpress.com, 14.Jun.2023, 09:47

Srpski nacionalni forum podržava reaktiviranje Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije

GRAČANICA

Srpski nacionalni forum saopštio je da podržava reaktiviranje Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije u otvorenom pismo koje je uputio građanima a koje prenosimo u celini.

Dragi i poštovani srpski narode,

Prošlo je 11 godina od kako je naša sudbina, kao i sudbina naše države na Kosovu i u Metohiji, predata u ruke polusvetu iz takozvane Srpske liste, i Aleksandru Vučiću koji poslednjih godina gradi karijeru, kupuje međunarodnu podršku našim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << životima i našom krvlju.

Danas je „car go“. Danas svako, pa i onaj nagluplji, najpokvareniji, najkorumpiraniji i onaj politički slepi Srbin vidi da nas je politika Aleksandra Vučića i njegovih čauša iz tzv. Srpske liste, koja je sve drugo samo ne srpska, dovela do ivice bezdana i do nesagledivih posledica.

Poslednji je čas (ako već nije i on prošao), da se dozovemo pameti, da se okrenemo sebi, da jedni druge pogledamo kao braću i da uz Božju pomoć pokušamo da se spasimo, da spasimo našu decu, našu državu i naše potomstvo.

Srpski nacionalni forum, kao uostalom i NP Otadžbina, više od jedne decenije ukazuje na katastrofalne poteze koje zvanični Beograd, a u stvari Aleksnadar Vučić lično preduzima, kako bi naša nesreća bila sve veća. Zato SNF smatra da su oni izgubili svaki delić kredibiliteta kako bi nas mogli predstavljati.

SNF zdušno podržava ideju o reaktiviranju Srpskog nacionalnog veća, kao predstavničkog tela srpskog naroda sa KiM. SNF smatra da SNV mora biti aktivirano što pre, da formira svoje organe, da što pre preduzme korake za zaustavljanje erozije srpskog nacionalnog bića izazvane krajnje neodgovornom politikom Beograda. SNF smatra da formirano SNV preuzme sve ingerencije u pregovorima sa domaćim i inaostranim činiocima.

SNF posebno poziva SPC da podrži, blagoslovi i da aktivno učestvuje u radu SNV, jer kako bi veliki Njegoš rekao: „Potonja je ura“!

Tako nam dragi Bog pomogao, braćo i sestre! navodi se u otvorenom pismu. (kraj) SF/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.