Srpski general otkriva: Mogli smo da ubijemo vođu OVK kad smo hteli, pomagali su nam njegovi rođaci i albanski ministar

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jan.2017, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski general otkriva: Mogli smo da ubijemo vođu OVK kad smo hteli, pomagali su nam njegovi rođaci i albanski ministar

Bivši srpski general Stevan Đurović otkrio je da su špijuni imali više prilika da ubiju osnivača i vođu albanske terorističke organizacije OVK, Adema Jašarija. Đurović je opširno govorio i o ratu srpskih snaga i OVK na Kosovu.

Srpski general je otkrio detalje o borbi vojske i policije na Kosovu protiv OVK, a posebno se zadržao na detaljima o ubistvu Jašarija.

- Ubacili smo špijuna u OVK, pa smo tako znali za svaki korak koji Jašari napravi. Znali smo gde ide, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << šta radi, i s kim se sastaje. Špijuna nije bilo teško naći jer se u to vreme mnogo Albanaca prodavalo za nekoliko hiljada maraka - rekao je Đurović.

Foto: Wikimedia/GentiBehramaj

Dodao je da su mogli da ubiji Jašarija kad su i gde hteli. Tri špijuna, koja su radila protiv vođe albanske terorističke organizacije, bili su njegovi rođaci.

- Najviše nam je, ipak, pomogao jedan bivši albanski ministar, koji je takođe pristao da radi za nas kao špijun. Od njega smo saznali najsitnije detalje, čak i ko Jašariju puni džepove novcem - rekao je srpski general.

Specijalne policijske snage su 5. marta 1998. godine likvidirale Adema Jašarija i njegovu grupu terorista. U centru Prištine postavljen je spomenik, a u centralnom delu Tirane bista vođi OVK.

(Telegraf.rs/Express)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRPSKI GENERAL: KUPOVALI SMO ALBANCE ZA ŠAKU DOLARA Mogli smo da ubijemo teroristu Jašarija bilo kad

Izvor: Kurir, 16.Jan.2017

..."Bilo je lako naći špijune jer se mnogo Albanaca prodavalo za nekoliko hiljada evra U svakom trenutku smo znali gde je Adem Jašari i šta radi, kao i ko mu puni džepove"..Bivši srpski general Stevan Đurović otkrio je da su špijuni imali više prilika da ubiju osnivača i vođu albanske terorističke...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.