Srpske vlasti nisu tražile izručenje Haradinaja!

Izvor: KMnovine.com, 25.Jan.2017, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske vlasti nisu tražile izručenje Haradinaja!

Srpske vlasti nisu tražile izručenje Haradinaja!Srpske vlasti francuskim poslale nepotpun zahtev za izručenje Haradinaja, najverovatnije sa ciljem da olakšaju Francuskoj da odbije izručenje jednog od najvećih ratnih zločinaca iz sukoba an Kosovu 1999. godine pa i ranije.


















Piše: Ivan Maksimović




"Zahtev, koji moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << da prate akti o pokretanju istrage, određivanju pritvora i dokazi koji potkrepljuju sumnju, još nije stigao u taj sud u Kolmaru", rekla je Tanjugu zvaničnica tog suda zadužena za komunikacije Sandra Di Rosa.

Iz ovoga se može izvući sasvim jasan zaključak da srpske vlasti nisu poslale valjani zahtev za izručenje Haradinaja srpskom pravosuđu. U narodu je od samog trenutka hapšenja vladalo mišljenje da vlasti iz Srbije neće ni tražiti da on bude izručen našem pravosuđu budući da oni apsolutno zastupaju NATO i američke interese koji su direktno suprotistavljeni domaćim. Tako da pravdu u ovom slučaju ne očekuje niko već pre trenutak kada će mediji objaviti vest da je Haradinaj i ovaj put utekao srpskim vlastima i vlasti za to najverovatnije optužiti "Zapad za pružanje podrške" šiptarskim teroristima kako je to uvek i slučaj. Činjenica da se režim ovim bavi putem potpuno kontrolisanog pravosuđa pre svih od strane američkih interesnih grupa koje daju najjaču podršku otcepljenju Kosova i Metohije. To nužno prati prikrivanje najtežih zločina nad srpskim narodom tokom rata na Kosovu i Metohiji koji je sa terorističkim grupama počeo mnogo pre bombardovanja.

Mediji nejasno i nevešto pokušavaju da opravdaju saučešće u zločinu, kroz njegovo prikrivanje, srpske strane danas koja se pre svega nalazi u vlasti i Tužilaštvu. Činjenica da za jednog od najtežih kriminalaca, ratnih zločinaca, surovog ubice pre svega Srba ali i svih koji su mu se suprotstavljali tokom godina njegovog uspona  u svetu kriminala i zločina, srpske vlasti nisu poslale kompletan zahtev govori samo da to nisu ni želeli. Detalji toliko surovi da bi samo zbog jednog od tih zločina Haradinaj morao da provede godine iza rešetaka, više puta su procurele u javnosti. I bez toga srpska policija ima kompletan dosije Ramuša Haradinaja čije bitne delove su svojevremno objavile i KM Novine ulažući trud u njihovo pribavljanje čak i ne znajući da to čine prve, nakon godina odbijanja vodećih medija da to učine [KLIK NA VEZU].

Ramuš Haradinaj odgovoran je za prvu masovnu grobnicu na teritoriji Srbije poznatu kroz masovni zločin, mučenja i ubistava civila na Radonjićkom jezeru gde je "pronađeno 32 tela Srba, ona tela koja voda nije odnela i sakrila na mestu gde je Haradinaj bacao svoje žrtve, ne trudeći se ni da ih sakrije".

Među pretežno srpskim žrtvama bilo je i Roma kao i Albanaca katolika što dodatno govori o surovosti ovog kasapina koji je svojevremeno izjavio da je njegova porodocica samo "spolja živela po muslimanskim običajima dok su u kući jasno znali da pripadaju rimokatoličkoj konfesiji".

Takođe, Haradinajeva zlodela poznata su i na drugim mestima poput masovnog silovanja kidnapovanih Srpkinja pre svega u podrumu hotela "Paštrik" gde je čak i u Hagu priznato da je sve to počinjeno. Neka od silovanja dogodila su se i u Klečki gde je preko stotinu Srba odvedeno i mahom živo spaljeno u improvizovanim krematorijumima, odnosno pećima za gašenje kreča, nakon što je nad njima izvršavan monstruozni, bestijalni niz svirepih zločina u koji se ubraja i kidnapovanje srpske mlade sa svadbe zajedno sa drugim ženama koje su tamo odvedene i mučene.



Mediji na srpskom, u već ustaljenom maniru sluganstva režimu bez obzira na sve, pokušavaju da namernu traljavost i ovaj put opravdaju navodima da je "Sud  "zvanično obavešten" da Srbija traži izručenje Haradinaja na osnovu čega je protiv njega pokrenut postupak ekstradicije i zabranjeno mu je da napušta Francusku". Naravno, nema detalja u medijima šta podrazumeva ovakva formulacija. Ko i kako je "zvanično obavestio francuski Sud da će pripremiti dokumentaciju"? Verovatno i za to postoje rokovi koji se moraju ispoštovati jer nikoga ne možete večno držati pod privremenom pravnom zabranom ma za šta da je optužen.

A izgleda da srpska vlast baš to pokušava jer šta ih je sprečilo da do sada, posel dvadeset dana, predaju potpuniji zahtev? Posebno ako znamo da je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine navelo da postoje dokazi da je Haradinaj naredio oko 200 ubistava a da je lično ubio 68 ljudi. („Sudski lekar Hoze Pablo Barjabar, bivši šef Biroa za istragu nestalih i sudske medicine pri UNMIK-u od 2002. do 2007. godine, izjavio je da je u Nemačkoj, uz odobrenje Haškog tribunala, uništeno 400 uzoraka DNK žrtava na Kosovu". Nemački policajci su na Kosovu, 1999. godine, skupili 400 uzoraka DNK. Godine 2002. tražio sam te uzorke za identifikaciju. Nemci su rekli da su ih uništili jer im je Haški tribunal to dozvolio", rekao je Barjabar u intervjuu švajcarskom dnevniku Vreme (Le Temps). Sudski lekar je podvukao da je u to vreme mogla biti pokrenuta i istraga o nestanku 470 lica, većinom Srba sa Kosova, posle dolaska Kfora“).

To isto srpsko Tužilaštvo za ratne zločine je nakon oslobađajuće presude Haradinaju u Hagu u javnosti ispoljavalo izuzetno rezignirajući i oštar stav povodom takve odluke iako je najveći broj svedoka tokom istražnog procesa Ramuša Haradinaja ubijeno, uključujući i "zaštićene svedoke" u okviru programa na tlu evropskih zemalja.


   
Zahtevi Albanaca da Haradinaj bude oslobođen. Srbi se gotovo nisu ni oglasili preko nužne potrebe.    


Još je na početku bilo jasno da će Ramuš Haradinaj u Hagu tijumfovati, doduše nadajući se izrečenoj kazni bar u dužini tajanja pritvora pre svega jer je njemu suđeno za otmicu i ubistva (često za dvojicu - trojicu) "Roma, Albanaca i Srba" te je umanjivanje žrtava nagoveštavalo ishod. Ipak, nije bilo mnogo onih koji su mislili da će biti oslobođen što tek sada dobija na logičnosti kada se napravi kratak presek događaja koji su za njega, u njegovim poltičko - zločinačkim aktivnostima najvažniji. Pre svega, kako tvrdi Miroslav Lazanski a nije opovrgavan, Ramuš Haradinaj se, u društvu Hašima Tačija i Sali Beriše, sastao sa Bin Ladenom u Tiran 1995. godine. Dakle sa teroristom koga je zapravo stvorila američka CIA. Kasnije su se od njega odricali ali sa poslednjim događajima u Siriji jasno vidimo da je potpora svih terorističkih grupa u islamskom delu svetu zapravo Američka vlada koja se do kraja nije mogla otresti utiska da ipak ne učestvuje u podršci i samom Bin Ladenu.

No, tokom devedesetih godina američko Ministarstvo odbrane započinje aktivnu vojne veze kao i obuku vojnika albanske vojske proglašavajući vojnu saradnju sa Albanijom važnijom od bilo koje sa drugom državom bivšeg komunističkog bloka. Nije prošlo neprimećeno da je više američkih oficira na mesečnom nivou posetilo Albaniju nego Tokio, s obzirom da su je Japan bio centar prikrivene politike prema Dalekom istoku. Istovremeno je u Albaniji obučavan i ogroman broj šiptarskih terorista kojima će kasnije "pomoći" (pravilnije je reći iskoristiti ih za svoje agresorke namere prema Srbiji) uz potrebu kompletnog vojnog arsenala i logistike u svom/NATO posedu.


   
Američki geostrateški interes - saradnja sa Albanijom. Na fotografiji dole vide se američki vojnici u Albaniji, pripadnici Naconalne garde Južne Karoline, koji pomažu modernizaciju vojske. U konkretnom slučaju - bolnice / 1996. godine.    




Zversko bombadovanje završeno je okupacijom KiM, daljim kršenjem Međunarodnog prava i progona, ubistava i stradanja Srba uz blagoslov ili čak na preporuku američkih logističara. Dalje se svakako u vezu mora dovesti i izjava portparola NATO-a Džejmi Šeja koji je na novinarsko pitanje o odgovornosti prosto rekao🔗 da SAD finansira Haški sud i da oni "imaju isti cilj" te ne postoji namera i da neće suditi nikome osim učesnicima ratova na tlu bivše Jugoslavije. Nakon oslobađanja ne samo Haradinaja već i bezmalo svih drugih zlikovaca ofgovornih za najstrašnije zločine nad Srbima, više je nego jasno kakv je to cilj. A da bi se uklonila svaka preprkea ka njegovom dostignuću moralo se  iuticati na srpsko Tužilaštvo za ratne zločine pa je usled jedne svađe i priložen dokument u kome Vladimir Vukčević podnosi obiman i zvaničan izveštaj o radu tog Suda američkom ambasadoru u Srbiji, Majklu Kirbiju. Pored toga Vukčević se sastajao i sa pravnim savetnikom američke ambasade u Beogradu takođe podnoseći izveštaj o radu Tužilaštva i to po ranijem dogovoru u kome će Tužilaštvo pripremiti pomoć Nataši Kandić u slučjevima koje ona vodi - uvek protiv srpskih učesnika rata a nikada protiv tuđih zlikovaca i ratnih zločinaca. Više o tome, uz uvid u ova dokumenta pogledajte [KLIKOM NA VEZU].

Da li ostaje dilema zbog čega je francuskom Sudu poslat nepotpun zahtev? Pa i ne baš. Ali medije u Srbiji to ne zanima. Vesti se u Srbiji proizvode načinom na koji se živina na farmi hrani - priđeš, progutaš, slobodan si. U najvećoj meri je to zbog toga što i urednicima medija na srpskom plata zavisi upravo od finansijera srpskog Tužilaštva, Haškog suda, Ramuša Haradinaja... Jedino je narod, bez prava glasa, na suprotnoj strani. Zbog toga se novinari i najuticajnijih novina ni malo ne libe da posle svega rečenog napišu kako je "Srbija je dva dana kasnije (po hapšenju Haradinaja) prosledila Francuskoj dokumentaciju prevedenu na francuski i prateće dokaze"?! Zašto bi onda iz francuskog Suda stiglo obaveštenje da toga nema? Posle ovakvog, nerazumnog navoda, mediji se prebacuju na šturu hronologiju izostavljajući najbitnije detalje: Haradinaj, koji je lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova, uhapšen je 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po srpskoj poternici. Istraga protiv Haradinaja pokrenuta je 2004. godine, suđeno mu je u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi. Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine". I to je sve. Bez emocija, bez želje za pravdom, bez ljudske osnove da se insistira na otkrivanju istine i kažnjavanju krivaca...

Tačno je i to da sama Evropska unija, u skladu sa svojom "spoljnom politikom" (potčinjenošću) NATO-u i Americi, direktno učestvuje i primorava srpsku stranu da oslobađa ratne zločince kao što ej to bezuslovno učinjeno 2001. godine oslobađanjem preko 2000 šiptarskih terorista, pravosnažno osuđenih, bez iakvog zahteva. Sve to traje do hapšenja i oslobađanja Nehata Tačija prošle godine koji je iz pritvora otišao u kolima registarskih oznaka diplomatske službe EU u Srbiji. Čak je i juče prvo amuš Haradinaj izjavio da neće biti izručen Srbiji pa smo tek onda to mogli da zvanično čujemo, doduše kao nagoveštaj ali ako 20 dana nije dovoljno da se ovakvav slučaj procesuira, a an osnovu dosadašnjeg iskustva, više je nego verovatno da Ramuš govori istinu.

Ali ovde imamo Francusku koja je Ramuša Haradinaja uhapsila po poternici srpskog Tužilaštva i uprkos činjenici da neke članice EU snažno zahtevaju njegovo oslobađanje, Francuzi su odlučili da sačekaju srpsku stranu i njen zahtev za izručenjem. Dok su ga vezanog vodili, bez ikakve sumnje smo mogli da vidimo strah i neizvesnost na njegovom licu.


   

   



Nije se radilo ni o kakvoj predstavi, niti je Haradinaj odmah mogao da bude siguran šta će sa njim biti utoliko pre što on najbolje zna svoju krivicu. Međutim, ni Francuzi neće doveka čekati jer su takve procedure precizno regulisane Međunarodnim zakonom, rokovima i pravilima. Pa na kraju ne mogu drugi da budu krivi baš za svaki naš "neuspeh".



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2017 ::    Hvala na interesovanju





Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.