Srpske opštine dobile predsednike

Izvor: B92, 10.Feb.2014, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske opštine dobile predsednike

Kosovska Mitrovica, Priština -- U sve četiri opštine na severu Kosova, naseljene većinski srpskim stanovništvom, večeras su izabrani predsednici skupština opština.

U severnoj Mitrovici za predsednicu skupštine opštine izabrana je Ksenija Božović iz Građanske inicijative (GI) SDP, u Zubinom Potoku je predsednik skupštine opštine Nemanja Jakšić iz GI Srpska, u Leposaviću Zoran Todić iz GI Srpska, a u Zvečanu Darko Radovanović iz GI SDP.

Večeras je isticao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakonski rok kada nove skupštine severne Mitrovice, Leposavića, Zvečana i Zubinog Potoka treba da izaberu predsednike.

Skupštinsko obezbeđenje nije dozvolilo okupljenim novinarima da uđu na sednicu, koja bi po zakonu o lokalnoj samoupravi trebalo da bude otvorena za javnost.

Zvaničnici Srbije ranije su najavljivali da će nakon izbora rukovodstva u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu biti formirana i Zajednica srpskih opština.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Neizvesan izbor rukovodstva na severu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2014

Sednice četiri skupštine opštine na severu Kosova, na kome bi trebalo da bude izabrano opštinsko rukovodstvo, mogle bi da budu održane i danas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ističe rok za izbor predsednika skupština opština

Izvor: Blic, 10.Feb.2014

Kosovska Mitrovica - U četiri opšštine na severu Kosova naseljene većinskim srpskim stanovništvom danas bi trebalo da budu održane sednice skupština opština kako bi pre isteka zakonskog roka izabrali rukovodstva opštinskih skupština. ..U Severnoj Mitrovici još nije zakazana sednica skupštine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.