Srpska uz kosovske Srbe

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2012, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpska uz kosovske Srbe"

Načelnik kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković rekao je da su rukovodstvo Republike Srpske, kao i njeni građani, jasno pokazali da stoje uz kosovske Srbe.

"U više navrata su pružili moralnu i materijalnu podršku i zajedno sa nama proživljavaju naše probleme", rekao je Nedeljković u Banjaluci na svečanom prijemu povodom Dana i krsne slave Republike.

On je dodao da je ponekad razumevanje Srba iz Republike Srpske veće nego razumevanje onih iz centralne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbije.

Nedeljković je naglasio da cilj održavanja najavljenog referenduma na Kosovu i Metohiji nije da reši problem, već da se građani izjasne da ne žele kosovske institucije.

"Referendum je jedan od načina da se pruži podrška zvaničnom Beogradu da očuva institucije Srbije na Kosovu i Metohiji. U koordinaciji sa državnim vrhom Srbije želimo da rešavamo probleme i da nađemo najprihvatljivije rešenje", naveo je Nedeljković.

Svečanom prijemu prisustvuju predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik i potpredsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i Ivica Dačić, Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, vladika banjalučki Jefrem, vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije i vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, proslavljeni režiser Emir Kusturica, ruski ambasador u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko i drugi.

Predstavnici Srba iz većinski srpskih opština na severu Kosova, odlučili su da 14. i 15. februara bude održan referendum na kojem će se građani izjasniti o tome žele li kosovske institucije ili ne.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.