Srpska policija vraća se na Kosovo

Izvor: Kurir, 03.Dec.2012, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska policija vraća se na Kosovo

Tehničkim sporazumom i uspostavljanjem integrisanog upravljanja, prvi put posle 1999. godine policija Srbije preći na administrativnu teritoriju Kosova

BEOGRAD - Šef tima za tehnički dijalog Dejan Pavićević izjavio je da će tehničkim sporazumom i uspostavljanjem integrisanog upravljanja prelazima (IOBM) prvi put posle 1999. godine policija Srbije preći na administrativnu teritoriju Kosova.

Pavićević je rekao, po dolasku u Brisel, da bi u toku dana i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sutra trebalo da budu završeni svi tehnički detalji koji su potrebni da bi od 10. decembra moglo da se krene sa IBM.

"Ništa nije sporno, ostalo je da rešimo još nekoliko pitanja, da se dogovori još nekoliko stvari. Da se donese set nekoliko pravila, koja bi otklonila dvosmislenosti i nejasnoće", rekao je Pavićević.

Upitan kako će izgledati prelazi, Pavićević je rekao da se to najlakše može objasniti ako se zamisle dva prelaza koja postoje i "samo ih približite". Na jednom prelazu će biti predstavnici Srbije, Kosova i Euleksa, ali neće biti u jednoj kućici, već na jednom mestu u dve podeljene zone, rekao je Pavićević.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.