Srpska policija uhapsila Tačija zbog terorizma

Izvor: Mondo, 29.Sep.2016, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska policija uhapsila Tačija zbog terorizma

Srpska pogranična policija uhapsila je jutros direkora kosovske policije za region Kosovske Mitrovice Nehata Tačija, navodi "Gazeta ekspres" a prenosi portal Njuznau.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je danas da je policija uhapsila Nehata Tačija (40) iz Uroševca, na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma.

U saopštenju se navodi da je Tači uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sinoć, oko 20 časova, na administrativnom prelazu Končulj, prilikom izdavanja potvrde za ulazak na teritoriju centralne Srbije.

Na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o odredjivanju pritvora iz 2010. godine, Tači je sproveden u pritvorsku jedinicu, piše u saopštenju.

Portparol Policije Kosova Daut Hodža rekao je ranije danas agenciji Beta da je Tači uhapšen kasno sinoć, nešto posle ponoći, na prelazu Bela zemlja kod Bujanovca.

Prema njegovim rečima, Tači je putovao u "jednu od zapadnoevropskih zemalja, automobilom preko teritorije Srbije".

On nije mogao da kaže koji je razlog hapšenja a, prema informacijama kojima raspolaže, Tači bi danas trebalo da se pojavi u Osnovnom sudu u Nišu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.