Srpska lista zbog Trepče zamrzla rad u kosovskoj skupštini

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista zbog Trepče zamrzla rad u kosovskoj skupštini

Poslanici Srpske liste odlučili su da do daljnjeg zamrznu učešće u radu Skupštine Kosova, zbog donošenja Zakona o Trepči.

U Srpskoj listi smatraju da su Srbi na Kosovu i Metohiji suočeni sa jednom od najtežih i potencijalno najopasnijih situacija u poslednjih deceniju i po, a od odluka koje ovih dana budu donosili zavisiće ne samo političke sudbine predstavnika Srpske liste, već i sudbina srpskog naroda u toj pokrajini.

- U ime interesa srpskog naroda i demokratije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa gnušanjem odbacujemo političko i pravno nasilje Skupštine Kosova i javno poručujemo da ne priznajemo bilo kakvu odluku u vezi sa "Trepčom", donetu bez dogovora sa političkim predstavnicima Srba - saopštili su poslanici Srspke liste posle sastanka u Kosovskoj Mitrovici.

Poslanici Srpske liste su u Kosovskoj Mitrovici održali sastanak, na kojem su zaključili da je nelegalna odluka Skupštine Kosova o prisvajanju kombinata "Trepča" bila svestan čin gaženja interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i minorizacije srpskih političkih predstavnika.

Naveli su takođe da odbijaju da budu, kako su naveli, svojevoljne žrtve aparthejda na Kosovu i Metohiji i da neće davati alibi nastojanjima da se srpski narod dovede u položaj potpune obespravljenosti i situaciju iz koje bi jedini izlaz bio napuštanje svojih domova.

- Srpski narod, koji je do sada iskazivao iskrenu nameru da kroz svoje predstavnike u institucijama u Prištini, u partnerskom odnosu sa Albancima, unapređuje društvene i ekonomske prilike na Kosovu i Metohiji, više nema iluzija o diktatorskoj i šovinističkoj prirodi ovdašnjeg političkog sistema - navode iz Srpske liste.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.