Srpska lista predala listu kandidata za lokalne izbore

Izvor: B92, 22.Avg.2017, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista predala listu kandidata za lokalne izbore

Srpska lista je Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini predala listu kandidata za predsednike 10 opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

Za lokalne izbore na Kosovu i Metohiju 22. oktobra, predati su i spiskovi odbornickih kandidata za skupštine u 10 srpskih opština.

Predsednik Srpske liste i kandidat za predsednika opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice, Goran Rakić, izjavio je da se na listi kandidata nalaze odgovorni, hrabri i čestiti ljudi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Oni će se u naredne četiri godine boriti za bolji život Srba na ovim prostorima, uz snažnu podršku građana, ali i predsednika Srbije Aleksandra Vucica i Vlade Republike Srbije", rekao je Rakić u Prištini nakon predaje liste kandidata.

Kako prenosi RTS, Rakić je naveo da duboko veruje da će građani podržati Srpsku listu i sve njene kandidate u svim opštinama, jer je Srpska lista jedina garant opstanka i ostanka Srba na ovim prostorima.

Pored odbornickih kandidata u srpskim sredinama, Srpska liste će imati kandidate za odbornike u još 11 opština u kojima Srbi nisu vecina.

Pored Rakića, kandidati Srpske liste za predsednike opština su još Srdan Popović u Gračanici, Dragan Petković u Partešu, Strahinja Spasić u Klokotu, Gradimir Mikić u Ranilugu, Svetislav Ivanović u Novom Brdu, Zoran Todić u Leposaviću, Vučina Janković u Zvečanu i Stevan Vulović u Zubinom Potoku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.