Srpska lista podnosi žalbu: Imenovanje Rašića najbolji primer antisrpskog delovanja Kurtija

Izvor: B92, 01.Dec.2022, 13:44

Srpska lista podnosi žalbu: "Imenovanje Rašića najbolji primer antisrpskog delovanja Kurtija"

Srpska lista oglasila se povodom imenovanja Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.

Srpska lista saopštila je da je ova odluka najbolji primer antisrpskog delovanja Aljbina Kurtija.

"Protivustavnom odlukom da imenuje Nenada Rašića za ministra za zajednice i povrataku Vladi u Prištini, bez saglasnosti srpskih poslanika najbolji je primer autokratskog, diktatorskog, neustavnog, nezakonitog, i antisrpskog delovanja AljbinaKurtija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nakon kontinuiranog kršenja Briselskog sporazuma, Aljbin Kurti je još jednom pokazao da ne poštuje čak ni pravne akte Prištine ako su u interesu srpskog naroda. Konkretno ovim imenovanjem Aljbin Kurti je prekršio član 96, stav 5 Ustava koji kažeda se za imenovanje ministra iz reda srpskog naroda, a koji nije poslanik, mora tražiti saglasnost većine srpskih poslanika, što Aljbin Kurti nije učinio, niti Rašićima podršku naših poslanika", navodi se u saopštenju.

Srpska lista je dodala da protivustavno imenovanje Nenada Rašića predstavlja plod delovanja Aljbina Kurtija da uz sebe ima lojalne Srbe kojima će lični interes biti ispred nacionalnog, a koji, kako navode, nemaju nikakvu podršku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Protiv ovog očiglednog diktatorskog poteza Aljbina Kurtija poslanici Srpske liste će podneti žalbu Ustavnom sudu, koji će bez ikakvog odugovlačenja morati da potvrdi da se radi o kršenju ustava i kršenju prava srpskog naroda. Ovim se pokazalo koliko je bilo strateški važno da se verifikuju mandati poslanika Srpske liste u Skupštini u Prištini, i ne dozvoli da umesto Srpske liste neki Kurtijevi Srbi dođu u poziciju da odlučuju o interesima srpskog naroda", navodi Srpska lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.