Srpska lista nakon razgovora sa Kurtijem: Nećemo biti prepreka formiranju vlade

Izvor: B92, 30.Jan.2020, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista nakon razgovora sa Kurtijem: Nećemo biti prepreka formiranju vlade

Priština -- Lider Srpske liste Goran Rakić, posle sastanka sa mandatarom za sastav Vlade Kosova Aljbinom Kurtijem, kaže da je takav sastanak trebalo da bude održan ranije.

Rakić dodaje i to da njegova stranka neće biti prepreka formiranju nove vlade.

Predsednik i potpredsednik Srpske liste, Goran Rakić i Dalibor Jeftić zatražili su od lidera Pokreta Samoopredeljenje da formira većinu za osnivanje novih institucija.

U slučaju povećanja broja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarstava na preko 12, Srpskoj listi su potrebna dva ministarstva, jer su oni najveća manjinska stranka, kazao je Rakić i istakao da je formiranje nove vlade nemoguće bez uključivanja Srpske liste.

U međuvremenu je, iz Skupštine Kosova je stiglo saopštenje da je za sutra zakazana sednica Predsedništva kosovskog parlamenta na zahtev mandatara za sastav nove Vlade Aljbina Kurtija u kojoj on zahteva zakazivanje sednice Skupštine na kojoj će se glasati o novoj Vladi Kosova.

Za sada još uvek nije poznato dali će Kurti izaći sa predlogom o Vladi bez dogovora sa Demokratskim savezom Kosova ili možda računa da će u narednih 4 dana biti postignut sporazum.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.