Srpska lista će zatražiti istragu zbog incidenata u Banjskoj: Desilo se ono što je Kurti priželjkivao

Izvor: B92, 25.Sep.2023, 16:56

Srpska lista će zatražiti istragu zbog incidenata u Banjskoj: "Desilo se ono što je Kurti priželjkivao"

Srpska lista oglasila se u vezi sa jučerašnjim događajima na teritoriji sela Banjska u opštini Zvečan na Kosovu i Metohiji.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti. "U ime Srpske liste i čitavog srpskog naroda sa Kosova i Metohije izražavamo najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca Albanca u jučerašnjem tragičnom događaju u selu Banjska u opštini Zvečan", rekli su iz Srpske liste.

"Takođe, poručujemo da ćemo tražiti istragu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ubistvo bar dvojice Srba koji su hladnokrvno ubijeni, iako su se predali. Pitamo međunarodnu zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo Kurtijeva policija? Pozivamo sve na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na naše ulice što pre vrati mir, u tom smislu nam treba najhitnije da se KFOR i Euleks rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju situacije i da spreče političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja", stoji u saopštenju Srpske liste.

"Duže od godinu dana upozoravamo da režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda. Nebrojeno puta smo tražili od KFOR-a da postavi svoje snage i preventivno deluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Kurtija, uvek pozivali na mir... ali uzalud. Nažalost, desilo se ono što je Kurti priželjkivao", konstatovali su predstavnici Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.