Srpska lista: Pokušaj da se uticaj Srbije na Kosovo i Metohiju umanji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2020, 16:16

Srpska lista: Pokušaj da se uticaj Srbije na Kosovo i Metohiju umanji

Srpska lista poručuje da nijednu srpsku porodicu u nevolji neće ostaviti na cedilu, a u kontekstu "slučaja" samohrane majke Milice Apostolović ukazuje da je posredi pokušaj "nazovi nezavisnih" medija da pronađu neku porodicu sa problemom kako bi bila "dokazana" navodna nebriga Srbije za svoj narod na KiM.

Ti mediji, ističe se, vode propagandni rat sa ciljem da se uticaj Srbije istisne sa prostora Kosova i Metohije, kao i da se poljulja poverenje u SL, "kao realizatora srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << državnih i nacionalnih interesa u pokrajini".

"Najnoviji pokušaj te vrste je neprofesionalni odnos dopisnika Glasa Amerike sa KiM Budimira Ničića i prilog ovog medija o samohranoj majci Milici Apostolović iz Gojbulje, u kojem nije zadovoljeno osnovno pravilo objektivnog novinarstva, a to je da se i onome ko je apostrofiran kao krivac pruži mogućnost da iznese svoj stav i činjenice", piše u saopštenju SL.

Kako se dodaje, Milica Apostolović je upravo na preporuku Kancelarije za KiM stupila u kontakt sa Privremenim organom opštine Kosovska Mitrovica, i bez ikakvih problema joj je garantovano da će joj lokalna vlast pronaći i platiti privremeni smeštaj dok se ne nađe neko trajno rešenje.

Milica, objašnjavaju, u međuvremenu nije podnela formalni zahtev koji je bio i jedini uslov da joj se pomoć odmah odobri, navodi se u saopštenju u kojem se ona poziva da to učini.

"Borba za njenu dobrobit i dobrobit njenog deteta, kao i svakog našeg sunarodnika u sličnoj nevolji, jeste upravo i razlog postojanja Srpske liste i srpskih lokalnih organa vlasti na KiM", zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.