Srpska lista: Opozicija da pokaže odgovornost prema državi i Srbima na KiM

Izvor: RTS, 26.Maj.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: Opozicija da pokaže odgovornost prema državi i Srbima na KiM

Srpski narod na Kosovu i Metohiji očekuje da će predstojeća sednica Skupštine Srbije biti prilika da se najširoj javnosti obelodani šta je sve naša država učinila po pitanju zaštite i opstanka Srba u južnoj srpskoj pokrajini, poručuju iz Srpske liste. Ističu da "laži Boška Obradovića i ostalih samozvanih lidera srpske opozicije ne mogu poništiti ono čemu smo svakoga dana ovde svedoci".
Srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lista navodi da Srbi na KiM iz dana u dan, zato što su za to egzistencijalno zainteresovani, prate šta sve Srbija, nakon godina guranja kosmetskog pitanja pod tepih, čini da bi bio osiguran njihov opstanak na vekovnim ognjištima.
Dodaju da "čitava vojska Boška Obradovića ne bi mogla da lažima izbriše rezultate predsednika Vučića".
"Koliko Obradovićeva reč ovde znači svedoči i činjenica da Obradović ne bi ni lupom mogao da na Kosovu i Metohiji pronađe više od šačice ljudi koji su spremni da podrže suludu politiku dela srpske opozicije okupljene oko Obradovićevog šefa Dragana Đilasa", poručuju iz Srpske liste.
Dodaju da Srbi sa Kosova i Metohije očekuju od svih opozicionih političkih aktera u Beogradu da pokažu makar minimum odgovornosti prema svojoj državi.
"Da pokažu odgovornost i prema nama koji živimo na Kosovu i Metohiji, i da prestanu da na štetu sopstvenog naroda sebi pribavljaju jeftine političke poene, jer oni neće profitirati ovakvom gnusnom antisrpskom politikom, ali mogu ugroziti živote i opstanak Srba na Kosmetu", poručuju iz Srpske liste.
Predsednik Srpske liste Goran Rakić istakao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić uživa apsolutnu podršku Srba sa KiM, a da "Vuka Jeremića treba da bude sramota za sva zlodela koja je učinio i sve laži koje ne prestaje da iznosi".
Rakić je u saopštenju naveo da je Jeremić "licemer koji je pokušao da sahrani Rezoluciju SB UN 1244 svojim diletantnim i glupim pitanjem Međunarodnom sudu pravde". 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.