Izvor: Danas, 08.Apr.2024, 15:48

Srpska lista: Međunarodna zajednica ne čini ništa za Srbe na Kosovu

Srpska lista iznela je danas niz kritika na rad međunarodnih predstavnika uz ocenu da nisu uradili ništa da pomognu srpskom narodu, te da, poput nemačkog ambasadora Jorna Rodea, podržavaju antisrpski režim Aljbina Kurtija koji ima za cilj konačno etničko čišćenja Srba sa Kosova."Podsećamo da su Srbi u najboljoj veri bili spremni da učestvuju u procesu smene lažnih gradonačelnika što su i pokazali potpisivanjem peticije u rekordnom roku i većem broju potpisa od potrebnih, ali da je Aljbin Kurti osmislio takvu referendumsku proceduru koja je nemoguća i nesprovodiva, a sa jedinim ciljem da se zadrže lažni gradonačelnici u foteljama. Podsećamo ambasadora Rodea da je o svim preprekama i zamkama u pomenutom procesu bio detaljno i na vreme upoznat", navela je Srpska lista u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

PETAR PETKOVIĆ ODGOVORIO RODEU: Pokušavate da prikrijete svako odsustvo demokratije Kurtijevog režima

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2024

Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, odgovorio je na "žaljenje" nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea što Srpska lista ne učestvuje u smeni gradonačelnika na severu Kosmeta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.