Srpska lista: Kurti otima srpsku zemlju, a zabranjuje gradnju socijalnih stanova i škole u Mitrovici

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 20:35

Srpska lista: Kurti otima srpsku zemlju, a zabranjuje gradnju socijalnih stanova i škole u Mitrovici

Iz Srpske liste su poručili da je, dan posle pregovora u Briselu, režim Aljbina Kurtija umesto deeskalacije nastavio sa eskalacijom i daljim pritiscima.

Kako su naveli, u Kosovskoj Mitrovici "odlukom Kurtijevog nelegalnog i nelegitimnog gradonačelnika danas je zabranjena gradnja stanova za socijalno ugrožene porodice u ovom gradu kao i škole za decu iz ugroženih kategorija".

U saopštenju Srpske liste se ističe da i ova odluka ima sa cilj podizanje tenzija i ugrožavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mira.

"Da ironija bude veća, odluku o zabrani gradnje škole i stanova donose Kurtijevi gradonačelnici u vreme kada se na severu Kosova i Metohije protivzakonito oduzima srpska zemlja i grade ilegalne baze za parapolicijske albanske jedinice, čime se krše sporazumi iz Brisela i svi zakoni na snazi!? Ovim se potvrđuju juče izrečene reči predsednika Vučića da smo daleko od deeskalacije i da Priština nije zainteresovana za deeskalaciju situacije na severu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Kurtijev režim ovom odlukom nastavlja sa eskalacijom i planom progona Srba sa svojih ognjišta.

"Nakon neosnovanih hapšenja, prebijanja i zastrašivanja našeg naroda, danas je preko svog gradonačelnika doneo odluke da zabrani izgradnju škole i stanova i tima poslao još jednu poruku da ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji. Postavlja se pitanje da li je ovo odgovor Kurtija na poziv međunarodnih predstavnika da se deeskalira situacija na severu Kosova i Metohije, kao i da li je odluka da se zabrani izgradnja škole i stanova za ugrožene građane u skladu se apelima ambasadora Kvinte da ovi nametnuti gradonačelnici sa tri odsto osvojenih bave tehničkim i administrativnim stvarima", poručuju iz Srpske liste.

Ove odluke su izazvale dodatnu zabrinutost naših građana, jer se njima ugrožavaju osnovna ljudska prava našeg naroda, ističe se u saopštenju.

"Još jednom upućujemo apel međunarodnim predstavnicima da spreče Kurtija u izazivanju haosa, jer je njihova obaveza da sačuvaj mir i sigurnost za sve građane, pa i za Srbe na Kosovu i Metohiji", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpska lista: Dan nakon pregovora u Briselu, Kurti nastavlja sa planom progona Srba sa svojih ognjišta

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 21.Jul.2023, 10:07

Oni ocenjuju da i dalje traje uzurpacija zemlje čiji su vlasnici Srbi. Dan nakon pregovora u Briselu, kao po pravilu, režim Aljbina Kurtija umesto deeskalacije nastavlja sa eskalacijom i daljim pritiscima na srpski narod na severu Kosova i Metohije, saopštila je Srpska lista reagujući na odluku...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.