Srpska deca iz Kline i Istoka na Brezovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2018, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska deca iz Kline i Istoka na Brezovici

Oko četrdesetoro srpske dece iz opština Istok i Klina borave u Ski-centru Brezovica.

Njih je danas obišao ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić koji je rekao da ovo neće biti poslednja organizovana poseta ove vrste i da će se truditi da obezbedi ovako nešto slično i drugoj deci koja žive u sredinama poput Osojana, Crkoleza, Žača, Vidanja i drugih mesta u Metohiji.

"Organizovaćemo dolazak i druge dece iz drugih krajeva Kosova da posete ne samo Brezovicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nego i druga mesta. Raduje me činjenica da su neka od ove dece izlazeći po prvi put iz svojih mesta došli upravo ovde", rekao je Jevtić, navodi se u saopštenju.

Jevtić je zahvalio gradonačelniku Opštine Štrpce Bratislavu Nikoliću i direktoru Ski-centra Slaviši Kuzmanoviću na podršci.

Učenik šestog razreda OŠ "Radoš Tošić" Dimitrije Marković kazao je da im puno znači ovaj dolazak jer u sredini u kojoj žive ne izlaze puno.

"Priče dece najbolje vam mogu opisati ovaj doživljaj na planini, jer je to za njih veliko iskustvo", istakao je nastavnik OŠ „Radoš Tošić" iz Osojana Milan Kovačević.

"Za Ski-centar Brezovica ovo je jedan od lepših dana jer smo omogućili boravak ovoj deci ovde", rekao je direktor Slaviša Kuzmanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srpska deca iz Kline i Istoka na Brezovici

Izvor: Blic, 16.Mar.2018

Oko četrdesetoro srpske dece iz opština Istok i Klina borave u Ski-centru Brezovica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.