Sremska Mitrovica: Sprečen ilegalan prelazak 486 migranata

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremska Mitrovica: Sprečen ilegalan prelazak 486 migranata

Šef Odseka pogranične policije Policijske uprave Sremska Mitrovica Goran Pavlović izjavio je danas da je ta policijska uprava sprečila ove godine 486 migranata u ilegalnom prelasku granice u tom delu Srbije.

Pavlović je objasnio da su migranti najčešće Avganistanici, Iranci i Iračani, a u poslednje vreme i Libijci, kao i da mahom dolaze iz pravca Bugarske, Makedonije i s Kosova.

Avganistanci preko Srbije ilegalno u Hrvatsku
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Sremsku Mitrovicu posetilo 40.000 turista

Dva puta provalio u istu kuću

Avganistanci za ilegalni prelazak granice na putu do Zapadne Evrope, plaćaju kriminalnim grupama koje to organizuju 3.000 do 7.000 dolara po osobi. Put do željenog cilja traje i do godinu dana, a u njega porodice migranata ulažu čitav svoj imetak, izjavio je Pavlović.

On je rekao da su samo ove godine izrečene 1.182 mere prema migrantima.

"Obezbeđujemo 140 kilometara granice. Imamo osam graničnih prelaza, ali samo prema Hrvatskoj postoji 70 alternativnih graničnih prelaza, što ovaj problem čini izuzetno složenim", istakao je on.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.