Srbima u selu Novake ukradeno dve tone pšenice

Izvor: KMnovine.com, 16.Jan.2020, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbima u selu Novake ukradeno dve tone pšenice

U selu Novake kod Prizrena, Spasi Andrejeviću ukradeno oko dve tone pšenice


   
Novake    

Nepoznate osobe, po dosadašnjoj praksi najverovatnije Šiptari, Andrejeviću su ukrale oko dve tone pšenice, uskladištene u zgradi bivše škole, nedaleko od njegove kuće.

Andrejević je za RTS rekao da je juče primetio da u zgradi, koju unazad 15 godina on i preostali Srbi u selu Novake koriste zgradu >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << za skladištenje letine, nema 40 džakova žita.

Obijen je prozor zgrade, a slučaj je prijavio takozvanoj "kosovskoj policiji", koja je izvršila uviđaj.

Kaže da ta "policija" do sada nije rešila ni jedan slučaj krađe, tako da ne očekuje da pronađu lopove ni u ovom, poslednjem.
Andrejević je dodao da je u jednom delu zgrade bivše škole smeštena ambulanta i da je i taj deo obijen i odnet jedan ležaj.




PROČITAJTE JOŠ:Požari i provale na imanjima povratnika na Kosovu i Metohiji - KM NovinePožari i provale na imanjima povratnika na Kosovu i Metohiji Srpskim povratnicima u Žaču kod Istoka izgoreli su delovi šumskih zabrana u požaru koji se proširio sa okolnih njiva u vlasništvu Albanaca, a nasrtaji na imovinu srpskih povratnika na Kosovu i Metohiji zabeleženi su i u selu Novake kod Prizrena.




PROČITAJTE JOŠ:Novake: Srbe povratnike progone nekažnjavanjem zločinaca - KM NovineNovake: Srbe povratnike progone nekažnjavanjem zločinaca Krađe i pljačke su sve učestalije a razbojnici se ne ustručavaju ni da obiju kuću za koju procene da je po njih "bezbedna". Tačnije, ukoliko je pusta ili tek poneki starac boravi u njoj. Nebriga o ovdašnjim Srbima kao i odbijanje tzv "kosovske policije" da učini nešto po pitanju bezbednosti, ohrabrili su pljačkaše.



PROČITAJTE JOŠ:Opet razbijeni prozori na ambulanti u metohijskom selu Novake - KM NovineOpet razbijeni prozori na ambulanti u metohijskom selu Novake Nepoznati počinioci, najverovatnije albanske nacionalnosti, razbilisu prozorska stakla na ambulanti Zdravstvenog centra Prizren u selu Novake. Što je treći napad na ovo selo od početka godine a većina ih ne bude prijavljena.

KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.