Srbiji potrebna nova platforma o Kosovu

Izvor: Beta, 23.Dec.2014, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji potrebna nova platforma o Kosovu

BEOGRAD, 23. decembra 2014. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikoliće ocenio je u utorak da će biti ubrzan postupak rešavanja statusa Kosova i Metohije, da Srbija treba da bude spremna za to i da on zato inicira novu platformu u vezi sa Kosovom.

"Čini mi se da će se ući u ubrzani postupak rešavanja statusa Kosova i Metohije. Srbija treba da bude spremna, a posebno oni koji u njeno ime pregovaraju u Briselu. Kako spremna - tako što će Skupština ponovo da usvoji program mera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << a da ne bih bežao od toga ja sam spreman da uradim predlog toga, vlada je spremna da zajedno sa mnom u tome učestvuje", rekao je Nikolić u razgovoru sa urednicima nekoliko beogradskih medija.

Prema njegovim rečima, platforma će predvidjati "maksimum koji je danas ostvariv" i predstavljati "ono ispod čega Srbija ne sme da ide ali isto tako i nešto do čega možda Priština neće hteti da ide".

On je potvrdio da je razgovarao o kosovskoj platformi sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je dogovor da predsednik napravi okvir za taj dokument.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nikolić: Srbiji potrebna nova platforma o Kosovu

Izvor: Blic, 23.Dec.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikoliće ocenio je danas da će biti ubrzan postupak rešavanja statusa Kosova i Metohije, da Srbija treba da bude spremna za to i da on zato inicira novu platformu u vezi sa Kosovom...- Čini mi se da će se ući u ubrzani postupak rešavanja statusa Kosova i Metohije. Srbija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.