Srbija žestoko odgovorila Crnoj Gori nakon slanja vojnika na KIM: Kosovo nije država!

Izvor: BKTV News, 07.Jul.2018, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija žestoko odgovorila Crnoj Gori nakon slanja vojnika na KIM: Kosovo nije država!

Kosovo nije država već teritorija pod privremenom upravom UN u skladu sa Rezolucijom 1244, poručio je danas srpski ministar odbrane Aleksandar Vullin.

Vulin je to poručio svom crnogorskom kolegi Predragu Boškoviću, nakon što je Crna Gora poslala svoje oficire u Misiju Kfor na Kosovu i Metohiji.

FOTO: Tanjug/MOS/Darimir Banda

"Kada već Crna Gora šalje oficire u misiju na teritiriji Srbije osnovni red je da i nas pita", naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ministar Vulin reagujući na izjavu Boškovića da slanjem crnogorskih oficira u misiju Kfor Crna Gora, kako je rekao, nije izdala Srbiju jer je Kosovo samostalna država i da je odluka doneta u cilju doprinosa regionalnoj bezbednosti.

FOTO: Archive.defense.gov/Ilustracija

"Gospodinu Boškoviću u dnevnoj zapovesti izgleda nije navedeno da je Kfor po definiciji statusno neutralan pa zato ministar odbrane Crne Gore glasnije od Albanije zastupa nezavisnost Kosova.Više bismo poštovali slanje crnogorskih vojnika u Kfor da su poslali bar jednog vojnika u jedinice za održavanje reda ili čuvanje manastira umesto dva oficira u štabu kao podršku nezavisnosti Kosova bez bilo kakvog uticaja na bezbednost Srba", poručio je ministar Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Podsetimo, ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković izjavio je da Crna Gora nije izdala Kosovo, jer Kosovo nije deo Crne Gore već samostalna država, kao i da Crna Gora nije izdala Srbiju, jer Crna Gora nije deo Srbije da bi mogla da izda Srbiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.