Srbija sporazumom s Kosovom pokazala kuda ide

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2013, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija sporazumom s Kosovom pokazala kuda ide"

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović je ocenio da je Srbija sporazumom s Kosovom pokazala u kojem pravcu će ići njena politika.

Hrvatski predsednik Ivo Josipović  

"Srbija je napravila važan korak - regionalno i evropski važan, to je korak ka sporazumu s Kosovom. Time je pokazala u kojem pravcu će ići njena politika i tu treba biti dosledan", rekao je hrvatski predsednik u intervjuu za Al Džaziru, a prenosi agencija Beta.

 

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poručio da je "prijateljski savet" da je evropski put u interesu svake države jugoistoka Evrope, te i potezi koji u "jednom trenutku izazivaju nerazumevanje" jesu potezi na dobrom putu. Josipović je dodao i da se nada da će Srbija koristiti tuđa

iskustava na putu ka EU.

 

Govoreći o događanjima u Hrvatskoj u poslednja dva meseca - skidanje dvojezičnih tabli i održavanju kolone sećanja, Josipović je rekao da ti događaji u suštini "nisu uticali na odnose sa Srbijom".

 

Sva zbivanja u Vukovaru u protekla dva meseca bila su neuspešni "pokušaj unošenja razdora u nacionalno tkivo" Hrvatske, kazao je on.

 

"Srećom, reakcije su bile suprotne. Videli ste rekaciju medija i viđenijih ljudi o tome, one su bile negativne", rekao je hrvatski predsednik.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.