Srbija predala zahtev za hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2024, 18:33

Srbija predala zahtev za hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom obraćanju u petak najavio da će država Srbija podneti zahtev za održanje posebne sednice Saveta bezbednosti UN, a zbog aktuelne situacije na KiM.

Ambasador Srbije pri Misiji Ujedinjenih nacija Nemanja Stevanović predao je danas u 16 časova po srpskom vremenu, odnosno u 10 časova po istočno američkom vremenu zahtev Republike Srbije za sazivanje vanredne sednice SB UN zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Zahtev je predat u Misiji Gvajane i to političkom savetniku u misiji ove države, koja je predsedavajući SB UN.

Srbija Danas
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

„Trnovit put“ do vanredne sednice SB UN: Zašto bi upotreba dinara na Kosovu bila teži i nerešiviji problem od mnogih drugih?

Izvor: Danas, 05.Feb.2024

Da su se stvari na Kosovu i Metohiji otele kontroli, mnogo pre ukidanja dinara, i da je srpski narod na KiM sateran uza zid konstatovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jula prošle godine. Tada je i najavio da će Srbija po prvi put tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.