Srbija postigla cilj, pridobili i Trampa

Izvor: Mondo, 27.Avg.2018, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija postigla cilj, pridobili i Trampa"

Srbija je izgleda postigla cilj stvaranjem utiska da je kosovska nezavisnost, bez saglasnosti Beograda, bila pogrešna i nestabila i ne predstavlja konačno rešenje, ocenio je briselski dopisnik prištinskog lista "Koha" Avgustin Paljokaj.

Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Prema njegovim rečima, Srbija je pronašla podršku i u jednom delu administracije američkog predsednika Donalda Trampa, za koga Paljokaj kaže da je "opsednut da pokaže da su svi prethodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << potezi američkih administracija bili pogrešni i moraju se poboljšati".

"Čak i poruke od protivnika kosovske nezavisnosti, (Džona) Boltona, da se sporazum o 'korekciji granica' ne sme ometati, ide u ovom smeru"', navodi autor teksta.

On smatra da su ovo, kako kaže, "strašne posledice dijaloga u Briselu", koji je stvorio podele na Kosovu.

Obrt u politici SAD? Tramp traži rešenje za Kosovo
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koha: Srbija je izgleda postigla cilj

Izvor: B92, 27.Avg.2018

Priština -- Srbija je izgleda postigla cilj stvorivši utisak da je kosovska nezavisnost bez saglasnosti Beograda bila pogrešna i nestabilna i ne predstavlja konačno rešenje..To je ocenio briselski dopisnik prištinskog lista "Koha" Avgustin Paljokaj...Prema njegovim rečima, Srbija je pronašla...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.