Srbija ne pristaje na novu ucenu. Povucite varvarske tarife

Izvor: B92, 23.Nov.2018, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija ne pristaje na novu ucenu. Povucite varvarske tarife"

Beograd -- Uvođenje taksi je anticivilizacijski čin, to je kršenje jednog od fundamentalnih prava i sloboda na kojima počiva savremeno društvo, kaže Aleksandar Vučić.

Vučić je posle sastanka u Predsedništvu Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima rekao da je "ovakvo donošenje odluka od strane Prištine najznačaniji pokušaj destabilizacije Srbije" i dodao da u skladu sa tim imali sastanak i dogovorili se kako da se pomogne narodu na Kosovu.

"Pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svega, uvođenje taksi je anticivilizacijski i antievropski čin, kršenje fundamentalnih prava i sloboda na kojima počiva Evropa i svet", istakao je predsednik dodajući da je reč i o kršenju sloboda kretanja roba, usluga i kapitala.

Naveo je i da su u Prištini to uradili "iz nama nepoznatih razloga, a za to su dobili podršku evropskih sila".

Kako je rekao, "oni će pokušati da sa nama oni sad razgovaraju i da mi prihvatimo novu poziciju i budemo srećni da prihvatimo da vrate takse deset odsto".

Druga ideja im je da im damo sve u energetici, a oni da povuku tarife, dok je treća ideja da učinimo nešto, napravimo neke ustupke za Prištinu kako bi oni mogli da "operu obraz" pred svojom javnošću.

"Srbija neće da pristane na novu ucenu. Povucite te varvarske tarife i tek kada ih povučete možemo da razgovaramo o čemu god hoćete", naglasio je on.

"Mi jesmo glupi, ali nismo toliko glupi".

Komentarišući to što na Kosovu i Metohiji već dva dana nema štampe na srpskom jeziku, Vučić kaže da je to jedan od tih trikova, ali da "mi i to možemo da izdržimo".

"Proizvođači, međutim, to ne mogu da izdrže, odnosno, oni nemaju razloga da tamo prodaju robu kad mogu na drugom mestu i time ćemo mi da se bavimo", rekao je Vučić.

Kako je objasnio, vlast u Prištini svesna je da je njima Srbija najveći trgovinski partner, ali zato i hoće da sklone Srbiju i da njeno mesto prepuste nekim drugima.

"To s tim merama je ozbiljan atak na srpsku ekonomiju, ali i na srpsku politiku i na Srbe na KIM. Zato ne žele da oni budu informisani na srpskom jeziku", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Povucite varvarske tarife i odmah ćemo razgovarati

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Nov.2018

BEOGRAD - Povucite svoje varvarske tarife i odmah ćemo razgovarati, poručio je večeras predsjednik Aleksandar Vučić poslije sjednice sa premijerkom i svim ministriuma Vlade Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.