Srbija mora reagovati na neprijateljsko delovanje Crne Gore

Izvor: RTS, 01.Dec.2018, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija mora reagovati na neprijateljsko delovanje Crne Gore"

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović rekao je da posle hapšenja Nebojše Medojevića i pretnji hapšenjem drugih srpskih opozicionih lidera u Crnoj Gori, Srbija konačno mora da reaguje na kontinuirano neprijateljsko delovanje Crne Gore prema našoj državi i prema srpskom narodu.
U saopštenju za javnost, Nenad Popović, koji je i ministar u Vladi Srbije, rekao je da "ne treba zaboraviti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ni to da je Crna Gora nedavno dala podršku lažnoj državi Kosovo u pokušaju da postane članica Interpola, što je bio novi akt neprijateljstva uperen protiv državnih i nacionalnih interesa Srbije".

Navodi da je režim Mila Đukanovića priznao lažnu državu Kosovo i glasao je da, kako kaže, ta kriminalna tvorevina bude primljena u Unesko.
"Taj režim nastavlja da sprovodi identitetski genocid na Srbima u Crnoj Gori, proterujući srpske pisce iz čitanki, taj režim nastavlja da progoni Srpsku pravoslavnu crkvu i njene sveštenike, taj režim je poslao svoje vojnike na srpsko Kosovo, kao deo snaga NATO-a koji je bombardovao Srbiju i Crnu Goru, taj režim je zabranio ulazak u Crnu Goru Matiji Bećkoviću i drugim srpskim intelektualcima, taj režim poništava istoriju i identitet Crne Gore", ističe Popović.
Dodaje da je Dosta popuštanja, ćutanja i tolerisanja represije i nasilja kojima je izložen srpski narod u Crnoj Gori.
"Srbija mora najoštrije da reaguje prema onima koji progone srpski narod i Crkvu u Crnoj Gori, a koji se ni po čemu ne razlikuju od šiptarskih terorista koji upravljaju privremenim organima vlasti u Prištini", zaključio je Popović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.