Srbija i Kosovo prvi put zajedno na međunarodnom skupu

Izvor: Blic, 07.Mar.2012, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Kosovo prvi put zajedno na međunarodnom skupu

Predstavnici Srbije i Kosova prvi put su danas zajedno učestvovali na nekom međunarodnom forumu od nedavnog dogovora o regionalnom predstavljanju Kosova.

Na regionalnom skupu o obrazovanju u Danilovgradu kod Podgorice jedno pored drugog sedeli su pomoćnik srpskog ministra za nauku Zoran Kostić i predstavnica kosovskog ministarstva obrazovanja Rive Prekorogja.

"Činjenica da predstavnici dve zemlje učestvuju zajedno na regionalnom skupu govori da dogovor iz Brisela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << daje rezultate, da su spremne da zajedno idu u Evropu i da moraju da sarađuju", kazao je novinarima pomoćnik kosovskog ministra za obrazovanje Nehut Mustafa.

Državni sekretar u Ministarstvu nauke Srbije Radivoje Mitrović ocenio je da se "problemi između dve zemlje moraju zajedno rešavati".

"Nedavno je nađeno rešenje za regionalno predstavljanje, interes je da se problemi rešavaju i da ta rešenja budu generatori za celi region", kazao je Mitrović.

Čelnik delegacije EU u Crnoj Gori, Leopol Maurer, ocenio je kao dobru stvar za region učešće Kosova i Srbije.

Povezane vesti: Tači predviđa brzo okončanje nadgledane nezavisnosti Euleks se vratio u južnu Mitrovicu, put deblokiran Advokati prvi put posetili Srbe uhapšene kod Gnjilana: Korektan postupak u pritvoru Koha: Kosovski privrednici ušli u Srbiju nakon što je Eštonova intervenisala kod Tadića Panić zatražio od Obame isti tretman Beograda i Prištine
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.