Srbija da prizna Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2017, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija da prizna Kosovo"

Ramuš Haradinaj i dalje insistira da Amerika bude uključena u briselski dijalog i da bi nova faza tog procesa trebalo da se završi međusobnim priznavanjem.

- Prethodne teme su iscrpljene, a sada imamo ključnu temu - to je međusobno priznavanje - rekao je Haradinaj koji je u Briselu gde je imao sastanak sa šeficom diplomatije Evropske unije, Federikom Mogerini.

- Kosovo će dobiti ono što mu sleduje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - napisao je Haradinaj na nakon tog sastanka uoči koga je izjavio da uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO), ali ni formiranje kosovske vojske, nisu bili deo koalicionog sporazuma.

Premijerka Srbije Ana Brnabić boraveći u Briselu nije komentarisala ove izjave.

Ali, na pitanje o normalizaciji odnosa sa Prištinom, što se pred Srbiju postavlja kao uslov za ulazak u EU do 2025. godine, ona je istakla da se Srbija dokazala kao stabilan, predvidljiv i ozbiljan partner.

- Srbija je potpisala Briselski sporazum i implementirala najveći deo stvari iz Briselskog sporazuma. U pitanju su jako teške i nepopularne stvari za koje je bila potrebna velika politička hrabrost i odgovornost. Sa druge strane, Priština još nije počela da ispunjava Briselski sporazum - rekla je Brnabićeva dodavši da Beograd i dalje insistira na formiranju Zajednice srpskih opština kao kičmenom stubu Briselskog sporazuma. Ona je podvukla da je Srbija uradila sve što je u njenoj moći da pokaže ozbiljnost i političku odgovornost. Takođe je poručila da se nada se da će Priština uhvatiti priključak sa tim.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.