Izvor: Deutsche Welle, 14.Feb.2020, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija-Kosovo: „Istorijski progres“

Predstavnici Srbije i Kosova potpisali su u Minhenu sporazume koji bi trebalo da dovedu do obnavljanja železničke veze i izgradnje auto-puta Beograd-Priština. Potpisivanju je prisustvovao i ambasador SAD Ričard Grenel.

Ambasada SAD u Berlinu objavila je na Tviteru da je ambasador Grenel „otvorio Minhensku bezbednosnu konferenciju istorijskim potpisivanjem sporazuma o železnici i auto-putu izmešu Srbije i Kosova, posle prošlomesečnog sporazuma o obnovi direktnih letova >> Pročitaj celu vest na sajtu Deutsche Welle << izmedju Beograda i Prištine“.

„Ono što smo uradili, jeste da smo dogovorili način da otvorimo železnice i auto-puteve. Kao što znate, već smo dogovorili avio-liniju između Beograda i Prištine, tako da su ovo dva nova dogovora“, rekao je Grenel posle potpisivanja sporazuma.

Grenel, izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa, ponovio je da „pokušava da se što je više moguće fokusira na ekonomski razvoj i na otvaranje novih radnih mesta“.

„Moram da kažem da su oba predsednika, od samog početka, saglasna da bi na tome trebalo da bude fokus. Zahvalan sam što smo uspeli da stignemo do ove tačke“, naveo je Grenel.

-pročitajte još: Vučić i Kurti, prvi put - u Minhenu?

idj/agencije

Čitajte nas i preko DW-aplikacije za Android
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Deutsche Welle...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Deutsche Welle. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Deutsche Welle. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.