Srbi zamrzavaju izbornu kampanju

Izvor: Beta, 28.Maj.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi zamrzavaju izbornu kampanju

KOSOVSKA MITROVICA, 28. maja 2014. (Beta) - Gradonačelnici četiri srpske opštine sa severa Kosova saopštili su u sredu da zamrzavaju izborne aktivnosti zbog odluka Centralne izborne komisije o sastavu biračkih odbora i oznaka kosovske državnosti na glasačkim listićima za parlamentarne izbore 8. juna.

U saopštenju četiri gradonačelnika navodi se da će takva odluka važiti do promene odluka CIK-a i da će o njoj biti obaveštene i relevantne medjunarodne institucije i njihovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << predstavnici na Kosovu.

"Smatramo da ukoliko Albanci imaju pravo da budu u biračkim odborima na severu Kosova, samim tim zahtevamo da se i Srbima omogući da budu u biračkim odborima u opštinama u južnom delu Kosova", naveli su oni.

Gradonačelnici su naveli i da traže uklanjanje "znakova i obeležja državnosti sa glasačkog listića obzirom da je izborni proces u svim demokratskim zemljama jedinstven, a evropski standard je da se na listiću nalaze samo obeležja izborne komisije".

"Srbi sa severa Kosova hoće da preuzmu sudbinu u svoje ruke, žele da učestvuju na izborima, ali ovo što radi CIK je primer diskriminacije i rasizma. Ukoliko se ne ispune naši zahtevi, bićemo primorani da u dogovoru sa gradjanima preispitamo odluku o učešću na izborima", navodi se u saopštenju.

Izjavu su potpisali gradonačelnici severne Mitrovice Goran Rakić, Leposavića Dragan Jablanović, Zvečana Vučina Janković i Zubinog Potoka Stevan Vulović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi sa severa Kosova zamrzavaju izbornu kampanju

Izvor: Mondo, 28.Maj.2014

U izbornoj kampanji, koja je počela na Kosovu, bar za sada neće učestvovati Srbi sa severa pokrajine zbog odluke..

Nastavak na Mondo...

Srbi sa severa Kosova zamrzavaju kampanju

Izvor: Akter, 28.Maj.2014

Gradonačelnici četiri srpske opštine sa severa Kosova i Metohije saopštili su danas da do daljnjeg zamrzavaju izborne aktivnosti

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.