Srbi su suočeni sa golom i brutalnom diskriminacijom

Izvor: B92, 03.Okt.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbi su suočeni sa golom i brutalnom diskriminacijom"

Beograd -- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da su Srbi, uoči kosovskih izbora, suočeni sa golom i brutalnom diskriminacijom.

On je istakao da je jedini način da se diskriminacija pobedi masovan odziv na izbore zakazane za 6. oktobar.

Đurić je za RTS naveo da je Srpskoj listi zabranjeno da kaže "Srbija zove", a drugi se ne kažnjavaju što kažu da je "Srpska lista monstrum".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Pozvao je sve građane sa KiM koji su u biračkom spisku da se, bez obzira na to kakve dokumente imaju, jave i da pokušaju na licu mesta da ostvare svoje biračko pravo.

"Srbi se suočavaju sa golom i brutalnom diskriminacijom, a jedini način da je pobedimo je masovan odziv. Pozivam sve građane KiM koji su u biračkom spisku, bez obzira na to kakva dokumenta imaju, da se odazovu i ostvare pravo. Pokušaje diskriminacije ćemo prijaviti međunarodnim institucijama", rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Kako kaže, ako bude bilo više srpskih glasova nego pre "Albanci ne mogu da nas pobede".

Komentarišući navode medija da su na dan izbora mogući upadi kosovske policije, Đurić je rekao da niko "ne treba da se igra".

"Srbija je uvek spremna da zaštiti Srbe na KiM. Zato našim ljudima želim da kažem da treba da se vidi masovnost. Ako bude 10 od 10 srpskih poslanika, neće moći da bude formirana pokrajinska vlada bez glasa Srba, srpski glas će biti glasniji", navodi Đurić.

Prema njegovim rečima, od rezultata izbora zavisi koliko će se u pokrajinskim instutucijama zaštititi položaj Srba.

" 'Srbija zove' je poziv kojim se mi ponosimo i na koji će se Srbi odazvati, kakvi god budu meteorološki uslovi", poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.