Srbi sa severa: Zahtev da se Ivanović brani sa slobode

Izvor: Press, 28.Jan.2014, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa severa: Zahtev da se Ivanović brani sa slobode

"Dalje zadržavanje Ivanovića u pritvoru bez jasnih saopštenja, obrazloženja i optužbi dovodi do destabilizacije i narušavanja odnosa između Beograda i Prištine", navodi u saopštenju Upravljački tim. 

Oni su upozorili da sa ovakvim aktom međunarodna zajednica šalje poruku koja izaziva nepoverenje kod srpske zajednice na Kosovu i Metohiji i da nikome nije u interesu da dođe do destabilizacije, pogotovo ne u jeku predizbornih aktivnosti.

“Za sve negativne posledice >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koje budu proizišle iz pritvaranja g-dina Ivanovića, odgovornost će snositi upravo predstavnici međunarodne zajednice. Ovaj čin svakako nije u duhu pomirenja, razumevanja i normalizacije odnosa Beograda i Prištine”, navodi se u saopšenju. 

Srbi sa severa KiM neće pribeći nasilju, blokadama, niti biti faktor nestabilnosti, što su pokazali i sinoć mirnim protestom u Kosovskoj Mitrovici, te su se posle protesta mirno razišli. 

“Takođe ne razumemo postupak pritvaranja g-dina Olivera Ivanovića u pritvorsku jedinicu u Prištini. Ukoliko međunarodna zajednica nema sluha za pravo i zakone, onda zahtevamo da se g-din Ivanović odmah prebaci u pritvorsku jedinicu na severu Kosova”, navedeno je u saopštenju.

Pred Srbima i Albancima je dug proces normalizacije odnosa, ovim činom predstavnici međunarodne zajednice umesto da pomognu normalizaciji, postaju jedan od ključnih faktora destabilizacije, smatra Upravljački tim.

"Nadamo se da će predstavnici međunarodne zajednice odlučiti da poštuju prava i zakone i puste Olivera Ivanovića da se brani sa slobode, apelujemo na građane da ostanu mirni i dostojanstveni pokazujući na taj način rešenost za iznalaženje mirnog rešenja novonastale situacije", stoji na kraju saopštenja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Srbi sa severa Kosova: Zahtev da se Ivanović brani sa slobode

Izvor: Blic, 28.Jan.2014

Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, gradonačelnici i predstavnici lokalnih samouprava sa severa Kosova zatražili su večeras od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu da što hitnije oslobode lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića kako bi se branio sa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.