Srbi sa severa Kosova ušli u zgradu Vlade, Srbi južno od Ibra ostali ispred

Izvor: Blic, 30.Apr.2013, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa severa Kosova ušli u zgradu Vlade, Srbi južno od Ibra ostali ispred

Sastanak premijera Srbije i prvog potpredsednika vlade, Ivice Dačića i Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa severa Kosova završio se bez dogovora. Srbi sa severa su zatražili ocenu ustavnosti sporazuma, a onda i održavanje refernduma. Istovremeno, ispred zgrade vlade su predsednici i predstavnici opština Srba koji žive južno od Ibra i koji kažu da, iako nisu dobili poziv za današnji sastanak, smatraju da im je tu mesto i traže da prisustvuju. Srbi južno od Ibra na današnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protestu ispred zgrade Vlade

Srbi sa severa Kosova danas treba da se izjasne da li su za organizovanje referenduma o sporazumu sa Prištinom i da li će pristati da sprovode dokument ako rezultat referenduma bude pokazao da većina građana podržava taj dokument.

Delegacija Srba sa severa Kosova ušla je danas oko 11.40 na razgovore u zgradi Vlade Srbije, što je izazvalo negodovanje predstavnika Srba iz drugih delova Kosova, koji takođe žele da ih prime predstavnici vlasti.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je novinarima da nema ništa protiv da na sastanku u Vladi budu i predstavnici Srba koji žive južno od Ibra i koji su jutros došli da protestuju ispred zgrade Vlade.

Ristić novinarima nije želeo da kaže šta će odgovoriti predstavnicima Vlade, već je kazao da će to najpre saopštiti sagovornicima.

Predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović je ispred zgrade Vlade rekao lideru SNV severnog Kosova i Metohije Milanu Ivanoviću da se Srbi iz južnog Kosova osećaju diskriminisano i da smatraju da nije u redu što ne prisustvuju sastanku, kao i što su Srbi sa severa Kosova ušli u zgradu Vlade, a da ih "nisu ni pogledali".

Mihajlović je zamolio Ivanovića da ostalim učesnicima sastanka prenese želju da i predstavnici Srba južno od Ibra učestvuju u razgovorima.

Zvonko Mihajlović

On je ranije kazao da se predstavnici Srba u centralnom i juznom Kosovu takođe protive sporazumu jer ne zele da žive u kosovskoj državi.

Ivanović je Mihajloviću rekao da će njegov stav izneti na sastanku i da nema ništa protiv da se u razgovore uključe i predstavnici Srba koji žive južno od Ibra.

Sledeći sastanak u Vladi Srbije je zakazan za 7. maj.

VIDEO > Protest Srba južno od Ibra ispred Vlade:

Najčitanije SADA:


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delegacija Srba sa severa Kosova ušla je na razgovore u zgradi Vlade Srbije

Izvor: Beta Video, 30.Apr.2013

BEOGRAD - Delegacija Srba sa severa Kosova ušla je na razgovore u zgradi Vlade Srbije. (Pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.