Srbi povratnici u Talinovcu čekaju vladiku Teodosija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2012, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi povratnici u Talinovcu čekaju vladiku Teodosija

UROŠEVAC -

U selu Talinovac kod Uroševca, gde je u petak veče ubijen bračni par Jeftić danas je mirno, a Srbi povratnici bar za sada su odustali od najavljenog iseljavanja iz sela.

U toku dana Srbe u Talinovcu posetiće vladika raško-prizrenski Teodosije, a u kosovskoj policiji kažu da nema novih detalja u vezi istrage koja se vodi povodom dvostrukog ubistva povratnika.

Milovan i njegova supruga Ljiljana Jeftić ubijeni su sa po jednim hicem iz vatrenog oružja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u petak veče u svojoj kući u Talinovcu.

Regionalni portparol kosovske policije Agim Gaši izjavio je Tanjugu da nema novih detalja u vezi sa istragom o ovom ubistvu, ali da policija ima određene tragove o kojima nije mogao da govori kako ne bi ugrozio istragu koja je u toku.

Nijedna od desetak srpskih porodica iz Talinovca nije napustila selo iako su juče od predstavnika kosovske vlade koji su ih obišli tražili da im se omogući odlazak iz sela zbog slabe bezbednosti.

Branislav Milenković, povratnik iz Talinovca, izjavio je Tanjugu da je neke od srpskih porodica tokom prethodne noći obilazio i komandir policijske stanice u Uroševcu, a da su juče dobili obećanja od kosovskih vlasti da će nivo bezbednosti u selu biti podignut na veći nivo.

Milenković ističe da nijedna od desetak srpskih povratničkih porodica koje žive u selu ipak nije otišla i da danas očekuju da ih poseti episkop raško-prizrenski Teodosije.

Ubistvo bračnog para Jeftić jedno je od težih zločina počinjenih na Kosovu i Metohiji od dolaska mirovne misije u pokrajinu. Među najteže zločine počinjene nad Srbima spadaju ubistvo 14 žetelaca kod Starog Gracka, ubistvo porodice Stolić u Obiliću, ubistvo srpske dece u Goraždevcu i ubistvo 12 Srba prilikom napada na autobus kod Podujeva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.