Srbi posetili groblje u južnoj Mitrovici

Izvor: Studio B, 02.Jun.2012, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi posetili groblje u južnoj Mitrovici

Više od 300 Srba došlo je, na Zadušnice, organizovano autobusima u južni deo Kosovske Mitrovice da bi posetili pravoslavno groblje u kojem su skoro svi spomenici oskrnavljeni.

U južnom delu Kosovske Mitrovice je oštećeno 90 odsto nadgrobnih spomenika, a sa groblja su odneti svi metalni delovi: slova sa nadgrobnih ploča, biste, orgade.

Groblje u južnom delu Kosovske Mitrovice Srbi su posetili u pratnji kosovske policije.

Srbi će organizovano otići >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i na groblje u mestu Rudare, na putu sa kojih je u petak KFOR posle oružanog sukoba uklonio njihove barikade, ali je danas stanje mirno.

U blizini groblja gde je u petak porušena betonska barikada u mestu Dudin Krš, Kfor je postavio kontrolni punkt gde su danas grčki vojnici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.