Srbi ni mrtvi nemaju mira

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbi ni mrtvi nemaju mira"

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila rušenje srpskih nadgrobnih spomenika u Lipljanu, ocenivši da je to prava slika kosovsko-metohijske realnosti, u kojoj Srbi, čak ni mrtvi, ne mogu da imaju mira.

"Ta rušilačka, vandalska akcija proistekla je iz kancerogenog šovinizma, godinama podsticanog i negovanog politikom mržnje albanske političke elite i ćutnjom i nečinjenjem međunarodnih institucija na terenu", kaže se u saopštenju Kancelarije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Posebno se ističe da su međunarodni "sponzori samoproglašene kosovske nezavisnosti saučesnici u svemu što se Srbima događa, jer oni su tolerisali i odnegovali društvenu klimu u kojoj je rušenje nadgrobnih spomenika samo beznačajan incident".

Srpski stanovnici Lipljana jutros su na pravoslavnom groblju u tom gradu zatekli porušene i oskrnavljene spomenike.

Na nekim spomenicima porušene su nadgrobne ploče, a na kapeli groblja ispisani su grafiti UČK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Srbi ni mrtvi nemaju mira"

Izvor: B92, 15.Dec.2018

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila rušenje srpskih nadgrobnih spomenika u Lipljanu...Kancelarija ocenjuje da je to prava slika kosovsko-metohijske realnosti, u kojoj Srbi, čak ni mrtvi, ne mogu da imaju mira..."Ta rušilačka, vandalska akcija proistekla je iz kancerogenog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.