Srbi na Kosovu protestovali zbog taksi, ali i hapšenja

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi na Kosovu protestovali zbog taksi, ali i hapšenja

U više srpskih sredina na Kosovu održani su jednočasovni protesti zbog povećanja carina za 100 odsto na robu iz centralne Srbije, ali i hapšenja četvorice Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Protesti su održani u Rudaru, kod krsta u opštini Zvečan, na prelazu Jarinje u opštini Leposavić, na prelazu Brnjak i u Zupču u opštini Zubin Potok i protekli su u miru, bez incidenata.

Najviše građana bilo je na protestu u Rudaru, koji uz zastave Srbije nosili >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i parole na kojima pozivaju međunarodnu zajednicu da reaguje.

Na nekim od njih piše "EU otvori oči", "Ne izgladnjujete našu decu", "Nećemo u geta"...

Goran Rakić je u mestu Rudare poručio okupljenim građanima da ne nasedaju na provokacije, jer Priština to želi.

"Čujemo prištinske predstavnike koji kažu da je hapšenje bilo u skladu sa zakonom. Kakavi su to zakoni? Brutalna sila, šok bombe kada ljudi spavaju?", rekao je Rakić i još jednom pozvao na mir.

Na administrativnom prelazu Jarinje protestovali su građani Leška i Leposavića. Prelaz teretnim i motornim vozilima je bio obustavljen na sat vremena.

Predsednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović rekao je da se u Zupču okupio veliki broj građana kako bi pokazali prištinskim vlastima da su spremni da sa njima razgovaraju na civilizovan način.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo: Završeni protesti Srba, oglasila se zvona

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2018

U više srpskih sredina na KiM u podne su održani su protesti zbog povećanja carina za 100 odsto na robu iz centralne Srbije, ali i hapšenja četvorice Srba...Protest Srba je završen u mestu Rudare, sa kojeg je zatraženo od Prištine ukidanje taksi od 100 odsto na srpske proizvode i oslobađanje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.