Srbi iz Parteša se brane sa slobode

Izvor: B92, 24.Dec.2013, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi iz Parteša se brane sa slobode

Parteš -- Apelacioni sud Kosova ukinuo je meru kućnog pritvora za troje Srba iz Parteša, koji su optuženi za ugrožavanje slobodne volje birača pred lokalne izbore na KiM.

Advokat Dejan A. Vasić izjavio je Tanjugu da je Živorada Jovanovića, Nenada Stojkovića i Vitomirku Gavrilović iz Parteša sud pustio da se brane sa slobode tokom krivičnog postupka.

"Glavni pretres po ovom pretresu zakazan je za četvrtak, a odbrana za svo troje okrivljenih očekuje oslobađajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << presude", rekao je Vasić koji brani Stojkovića.

Ovo troje Srba uhapšeni su 30.oktobra zbog toga što su navodno biračima pretili da će im ukinuti socijalnu pomoć, ako na lokalnim izborima ne glasaju za Građansku inicijativu Srpska.

Oni su bili u sudskom pritvoru do 13. novembra, kada im je određena mera kućnog pritvora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.