Srbi i Albanci se dogovorili: Mustafa premijer, Stojanović zamenik

Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi i Albanci se dogovorili: Mustafa premijer, Stojanović zamenik

Skupština Kosova danas je izabrala novu kosovsku vladu čiji je predsednik lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa. Istovremeno su izabrana i trojica zamenika premijera među kojima je i predstavnik Srpske liste, gradonačelnik Gračanice, Branimir Stojanović.

Za izbor vlade glasalo je 73 poslanika, 38 ih je bilo protiv, a dva su bila uzdržana. Članovi vlade su odmah po završetku uvodnog izlaganja Mustafe položili zakletvu u parlamentu.

Poslanici Srpske liste >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vratili su se danas u Skupštinu Kosova jer su postigli sporazum sa albanskim strankama koje čine novu kosovsku vladu, rekao je izvor iz Srpske liste. Prema njegovim rečima, dogovoreno je da Branimir Stojanović, gradonačelnik Gračanice, u ime srpske zajednice bude zamenik premijera Kosova.

Poslanici Srpske liste, njih devet, juče su bojkotovali sednicu na kojoj je trebalo da bude izabrana nova kosovska vlada jer nisu bili ispunjeni njihovi zahtevi o formiranju Zajednice srpskih opština, zaštite imovine SPC na Kosovu, povratka raseljenih i oduzete imovine i poništavanja privatizacije u srpskim sredinama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ako budemo dekor napustiću kosovsku vladu

Izvor: Politika, 10.Dec.2014

Prošlo je tek nešto više od godine otkako je Branimir Stojanović izabran za gradonačelnika opštine Gračanica, a već je napredovao do potpredsednika u novoj kosovskoj vladi. Izbor za zamenika Ise Mustafe bio je iznenađenje i za mnoge poslanike „S

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.