Srbi deseti dan ispred opština na severu KiM

Izvor: B92, 05.Jun.2023, 07:48

Srbi deseti dan ispred opština na severu KiM

Srbi se i danas okupljaju u blizini zgrada lokalnih samouprava na severu Kosova i Metohije.

Kfor se i dalje nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim prilazima Zvečanu.

Srbi istrajavaju na zahtevima da albanski predsednici opština ne ulaze u službene objekte, da ih napuste i specijalci policije i da budu oslobođeni uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović. Apelom za mir, više od 160 intelektualaca — Srba iz svih krajeva Kosova i Metohije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obratilo se međunarodnoj zajednici da hitnim merama zaustavi dalju eskalaciju nasilja i stvori uslove za mir. Kako bi se smirila situacija, Evropska unija i SAD od Prištine traže održavanje novih izbora, učešće Srba na njima i formiranje Zajednice srpskih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ZVEČANU DESETI DAN PROTESTA! Srbi sa Kosova i Metohije ne odustaju od svojih zahteva

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2023

Bela kuća je pozvala Beograd da povuče oružane snage koje su raspoređene u blizini administrativne linije i da spusti nivo borbene gotovosti, a Prištinu da omogući novoizabranim predsednicima opština da obavljaju svoje dužnosti sa alternativnih lokacija i da povuče policijske snage iz opštinskih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.