Srbi će uz Vučića i Srpsku listu iznaći najbolji put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2022, 19:24

Srbi će uz Vučića i Srpsku listu iznaći najbolji put

Srpska lista saopštila je danas da nikada napadi iz Prištine nisu prošli a da uz njih ne idu napadi, kako kažu, kvazi Srba, kvazi patriota i kvazi otadžbinara koji su više od decenije na vlasti navodno branili Kosovo i Metohiju.

Oni su, ističu, "branili" Kosovo i Metohiju tako što su bežali u Rumuniju kad su u Prištini jednostrano proglašavali nezavisnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili tako što su dozvoljavali da u martovskom pogromu nestaju srpska sela, ubijaju Srbe i uništavaju srpske manastire a da pri tom prstom nisu mrdnuli.

"Eto tako kvazi otadžbinski pokret Slaviše Ristića, ili virtuelnu odbori Vuka Jeremića bez članova, zamišljaju da treba da se brani srpski narod, ili još bolje tako što su tuđu decu za vreme svoje strahovlade slali na suzavac, šok bombe, gumene i prave metke a oni se borili za kafanskim stolom oko svinjskog i jagnjećeg pečenja", navodi se u saopštenju.

Iluzorno je, ističu iz Srpske liste, njima govoriti o borbi Aleksandra Vučića i Srpske liste za srpski narod na Kosovu i Metohiji, jer oni taj narod nikada nisu prihvatali kao svoj, jer su se od njega odrodili onog trenutka kada su molili zapadne centre da jednostranu nezavisnost Kosova priznaju, ali nakon izbora.

"Njima je krivo što Srbi i Srbija drže telekomunikacije u svojim rukama, što će držati energetski sistem u svojim rukama, što su opstali i postali jedinstveniji nego ikad, od Leška do Štrpca, i od Osojana do Kusca, jer svaki srpski uspeh za njih i njihove mentore je poraz", ističu iz Srpske liste.

Poručuju da će i iz poslednjih pretnji Srbi uz svog predsednika Vučića i Srpsku listu iznaći, kako navode, najbolji put za ovaj narod, bez njih kao i u prethodne 23 godine, jer nam nikada nisu pomagali, već odmagali".

"A što se broja rođene dece tiče, zaboravili su da pomenu da su se u njihovo vreme deca rađala samo u Mitrovačkom porodilištu a da se danas rađaju u Gračanici i Gnjilanu, i da je taj broj mnogo veći nego kada su oni odlučivali o životu i smrti na ovim prostorima, jer se tada nisu gradili kliničko bolnički centri niti zgrade fakulteta i Univerziteta, već njihove vile i palate", stoji u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"SRBI ĆE UZ SVOG PREDSEDNIKA NAĆI NAJBOLJI PUT ZA NAROD NA KIM" Srpska lista žestoko odgovorila opoziciji "Iluzorno je njima govoriti o Vučićevoj borbi"

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2022

Srpska lista saopštila je danas da nikada napadi iz Prištine nisu prošli a da uz njih ne idu napadi, kako kažu, kvazi Srba, kvazi patriota i kvazi otadžbinara koji su više od decenije na vlasti navodno branili Kosovo i Metohiju...Oni su, ističu, "branili" Kosovo i Metohiju tako što su bežali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.