Srba će 2050. biti kao 1950.

Izvor: BKTV News, 04.Mar.2012, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srba će 2050. biti kao 1950.

Prema procenama demografskih stručnjaka, u Srbiji će 2050. živeti oko 6 miliona ljudi, koliko je bila naseljena naša zemlja i posle Drugog svetskog rata.
Današnji broj stanovnika (ako ne računamo Kosovo) - 7,2 miliona, imali smo početkom sedamdesetih. Brojke su rasle do početka devedesetih (do 7,8 miliona), a od tada su u konstantnom padu.
Pred Drugi svetski rat Srbija je imala oko 6,5 miliona ljudi, a toliko je ostalo i pred sudbonosno 'ne' Staljinu.
Kao što su >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mnogo ljudi odneli ratovi, kuga, difterija i druge epidemije, tako je i porast populacije u vezi pre svega sa migracijama i širenjem teritorija, a ne s visokim prirodnim priraštajem. Kako stvari stoje, situacija se po tom pitanju neće popraviti - procene su da će biti sve gore.
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.