Sprečen pokušaj Prištine da u Tirani nastupi kao Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen pokušaj Prištine da u Tirani nastupi kao Kosovo

Delegacija Srbije koju predvodi ministar zaštite životne sredine Goran Trivan na ministarskoj konferenciji "Regionalne akcije za klimu na Zapadnom Balkanu" u Tirani, sprečila je juče pokušaj predstavnika Privremene institucije samouprave (PIS) u Prištini da mimo Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN učestvuju na toj konferenciji kao tzv. Kosovo.

Kako je saopštilo Ministarstvo zaštite životne sredine, pokušaj kršenja procedura UN od strane predstavnika PIS-a u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Prištini, usledio je uprkos uveravanju koje je pre odlaska na konferenciju u Tirani delegacija Srbije dobila od organizatora.

"Naša delegacija je insistirala na striktnom poštovanju UN procedura, zbog čega je ministar tzv. Kosova, koji je pokušao da učestvuje na početku rada konferencije, napustio skup. Nakon toga, konferencija je počela po planiranom programu", kaže se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sprečen pokušaj Prištine da nastupi kao Kosovo

Izvor: RTS, 06.Apr.2019

Delegacija Srbije koju predvodi ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, na konferenciji u Tirani, sprečila je pokušaj predstavnika Prištine, da mimo Rezolucije UN 1244, učestvuju na skupu kao takozvano Kosovo. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.