Sportski klubovi iz Kosovske Mitrovice dobili 12 miliona dinara

Izvor: B92, 24.Jan.2019, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportski klubovi iz Kosovske Mitrovice dobili 12 miliona dinara

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić podelio je 12 miliona dinara predstavnicima 23 sportska kluba iz tog grada.

Raspodela sredstava je izvršena tako što je 65 odsto novca otišlo klubovima koji su u prvoj grupi sportova, 25 odsto za drugu, a 10 odsto za treću kategoriju sportova.

"Novčana sredstva koja smo dodelili za sportske klubove omogućiće da skoro 1.000 mališana koji se aktivno bave sportom u klubovima imaju redovnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takmičarsku sezonu, da odlaze na gostovanja i uzvrate gostoprimstvo rivalskim klubovima, kako sa Kosmeta tako i iz centralne Srbije", rekao je Spirić.

On je ocenio da je bitno za Kosovsku Mitrovicu i omladinu da se radi na promociji ;zdravog života i jačanju sportskog duha i podsetio na zabranu gostovanja sportskih ekipa iz centralne Srbije na Kosovo koju su uvele prištinske vlasti i izrazio nadu da će ipak pobediti sport.

Direktor Ustanove za omladinu, sport i specijalizovane usluge Petar Trajković je rekao da je mnogo bitnije od postugnutih rezultata i broja reprezentativaca iz tog grada, to što su deca odlučila da se bave sportom i umesto ulice izabrali zdrav život.

"Budžet koji je opredeljen svakako nije razvojan, ali će pomoći klubovima da uspešno realizuju takmičarsku sezonu", rekao je Trajković.

U Fudbalskom klubu Trepča kazali su da nisu sigurni da li će odobrena sredstva biti dovoljna za predstojeću sezonu, ali su svesni da je u ovom trenutku opština Kosovska Mitrovica izdvojila onoliko sredstava koliko je imala.

"U odnosu na klubove iz centralne Srbije sredstva koja smo dobili su manja, ali će nam svakako značiti u nastavku sezone. Plaši nas zabrana iz Prištine, jer ukoliko budemo morali da igramo kao domaćini i na gostujućim stadionima onda ćemo biti u problemu", rekao je direktor FК Trepča Bojan Jakšić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.